NoviceTehnika

Samsung Odyssey OLED G9

Prvi monitor DQHD OLED na svetu odlikujeta umetna inteligenca za povečevanje ločljivosti in hiter odzivni čas 0,03 ms (GtG), ki igralce približa dogajanju na zaslonu.

Družba Samsung Electronics je napovedala globalno predstavitev igralnega monitorja Odyssey OLED G9 (model G95SC), ki je izboljšan s tehnologijo AI upscaling naslednje stopnje. Na podlagi uspeha lanskega modela Odyssey OLED G8 (model G85SB) se novi monitor pridružuje liniji, ki odpira novo obdobje OLED igranja iger.

Odyssey OLED G9 meri 123 cm (49 palcev) in ima ukrivljenost 1800R ter je prvi monitor OLED, ki ponuja ločljivost Dual Quad High Definition (DQHD; 5120 x 1440) z razmerjem 32 : 9. Veliko in široko razmerje zaslona uporabnikom omogoča, da imajo na voljo širok pogled – enako kot dva zaslona QHD drug ob drugem. Hkrati hiter odzivni čas prehajanja od sive do sive (GtG) 0,03 ms in frekvenca osveževanja 240 Hz igralcem nudita konkurenčno prednost pri igranju.

Odyssey OLED G9 se od drugih igralnih monitorjev OLED razlikuje tudi po procesorju Neo Quantum Processor Pro. Z algoritmom globokega učenja inteligentno analizira slike in samodejno poveča njihovo velikost, da prilagodi svetlost in hkrati okrepi kontrast. Tako lahko monitor obnovi vsako podrobnost in zagotovi najbolj briljantne slike, slikovno piko za slikovno piko.

Odyssey OLED G9 je opremljen s Samsung Gaming Hubom in aplikacijami za pametne televizorje, zato omogoča dostop do pretakanja, igralnih storitev in zabave na enem mestu. Uporabniki lahko gledajo svoje najljubše oddaje vodilnih ponudnikov storitev OTT (over-the-top) brez povezave z računalnikom ali mobilno napravo. Samsung Gaming Hub uporabnikom omogoča tudi odkrivanje in igranje iger partnerjev, kot sta Xbox Game Pass in NVIDIA GeForce Now – vse to brez prenosa ali zahtev po pomnilniškem prostoru.

Odyssey OLED G9 ponuja številne priročne funkcije in lastnosti, ki zagotavljajo optimizirano izkušnjo tako pri igranju kot pri gledanju. Vsestranske možnosti povezovanja, vključno s HDMI 2.1 in Micro HDMI 2.1, Display Port 1.4 in Auto Source Switch+, ustvarjajo čistejše povezave iz enega osrednjega vozlišča USB, hkrati pa zagotavljajo brezhibno izkušnjo ne glede na vir vsebine. Stojalo z nastavljivo višino (HAS) uporabnikom omogoča, da najdejo popoln položaj za igranje ali gledanje, ne glede na to, kaj igrajo. Samsung monitor Odyssey OLED G9 bo od konca junija na voljo tudi v Sloveniji.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button