NoviceTehnika

Samsung Odyssey Neo G9

Samsung je napovedal prihod revolucionarnega igralnega monitorja Odyssey Neo G9 (G95NC) na slovenski trg, s povsem novim vhodom DisplayPort 2.1.

Igralni monitor Odyssey Neo G9 (G95NC) postavlja nov standard in predstavlja izkušnjo igranja z dvojnim UHD vhodom. Z ločljivostjo 7680 x 2160 slikovnih pik in razmerjem stranic 32:9 na enem zaslonu zagotavlja številne podrobnosti in izjemno vidno polje, ki na novo opredeljuje način doživljanja iger. Odyssey Neo G9 je na sejmu CES 2023 že prejel nagrado za najboljšo inovacijo (Best of Innovation Award).

Odyssey Neo G9 se ponaša z elegantno ukrivljenim 145-centimetrskim (57-palčnim) zaslonom 1000R, ki igralce potopi v kraljestvo iger. Integracija tehnologije Quantum Mini LED v skladu s certifikatom VESA DisplayHDR 1000 zagotavlja izboljšano kakovost slike, ki zajame vsak odtenek, od globokih senc do živahnih poudarkov. Matirana površina zaslona zmanjšuje odseve, kar zagotavlja neovirano osredotočenost med intenzivnimi igralnimi seansami.

Odyssey Neo G9 se ponaša s povsem novim vhodom DisplayPort 2.1. in v primerjavi s predhodnikom, ki je podpira vhod DisplayPort 1.4, ta monitor pospešuje hitrost prenosa podatkov za približno dvakrat in uvaja industrijski standard Display Stream Compression (DSC), ki zagotavlja prenos podatkov brez izgub in popačenj. V kombinaciji s frekvenco osveževanja 240 Hz lahko igralci pričakujejo brezhibno sliko tudi med najbolj divjim igranjem iger.

Blaž Likovič
foto: Samsung

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button