NoviceTehnika

Samsung Odyssey Ark

  Samsung je napovedal globalno predstavitev Odyssey Ark, prvega 55-palčnega oziroma 138-centimetrskega ukrivljenega igralnega zaslona 1000R na svetu.

Ukrivljeni Odyssey Ark je ustvarjen z vmesnikom, ki omogoča optimizirano prilagodljivost,.za filmske izkušnje in vrhunsko igralno zmogljivost. Odyssey Ark je bil prvotno predstavljen na letošnjem sejmu zabavne elektronike. Prejel pa je tudi nagrado CES za inovacije. 138-centimetrski zaslon se zaradi ukrivljenosti 1000R ovije okoli uporabnikovega vidnega polja in zapolni njegov periferni vid. Izkušnjo še bolj poudari način Cockpit Mode, ki s funkcijo HAS (Height Adjustable Stand) omogoča vrtenje zaslona.

Odyssey Ark uporablja tehnologijo Samsung Quantum Matrix z uporabo diod Quantum Mini LED, ki omogočajo izjemno fino in natančno upravljanje gosto nameščenih diod LED. Z novo dodano 14-bitno obdelavo, prefinjeno tehnologijo nadzora osvetlitve, igralci vidijo tako temne kot svetle prizore, vključno s 16.384 ravnmi črne barve za izjemno realistično grafiko. Statično kontrastno razmerje milijon proti ena popolnoma jasno prikaže tudi najfinejše podrobnosti. Poleg tega procesor Neural Quantum Processor Ultra dviga kakovost vsebine na novo raven, saj s pomočjo podatkov, pridobljenih iz 20 nevronskih mrež, izboljša vizualno podrobnost in vsebino poveča na ločljivost do 4K.

Za kinematografsko izkušnjo Odyssey Ark uporablja tehnologijo Samsung Matte Display in Sound Dome. Matiran zaslon zagotavlja zaščito proti bleščanju in odbijanju svetlobe, kar zmanjšuje moteče dejavnike in ohranja uporabnike osredotočene na vsebino. Odyssey Ark uvaja veličasten zvok s tehnologijo “Sound Dome Tech” z AI Sound Booster in Dolby Atmos, ki izboljša izkušnjo prostorskega zvoka. Štirje kotni zvočniki in dva sredinska nizkotonska zvočnika skupaj sestavljajo 60-W kanal 2.2.2 z najnižjimi 45-Hz notami kateregakoli igralnega zaslona ali igralnega soundbar zvočnika

Poleg 165 Hz frekvence osveževanja Odyssey Ark združuje ločljivost 4K (3.840 x 2.160) z odzivnim časom 1 ms (GtG) in tehnologijo AMD FreeSync Premium Pro, ki povečuje natančnost na zaslonu in daje igralcem konkurenčno prednost v hitro premikajočih se okoljih. Odyssey Ark zagotavlja tudi zmogljivo igralno zmogljivost in omogoča igralcem, da s Samsung Gaming Hub na enem mestu izkusijo najboljše iz sveta iger. Samsung Gaming Hub je celovita platforma za odkrivanje pretočnih iger, na kateri lahko igralci odkrivajo in uživajo v priljubljenih igrah partnerjev kot so Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik in Amazon Luna.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button