NoviceTehnika

Samsung na sejmu IBC 2023 v Evropi predstavil The Wall za virtualno produkcijo

V Evropi sta zdaj na voljo dva modela The Wall.

The Wall za virtualno produkcijo (ime modela: IVC) je zdaj na voljo v Evropi. Med 15. in 18. septembrom je bil The Wall razstavljen tudi na sejmu IBC 2023, ki je potekal v Amsterdamu na Nizozemskem in je navdušil obiskovalce. The Wall predstavlja nadgradnjo severnoameriške različice, ki je bila napovedana na sejmu InfoComm 2023.

The Wall za virtualno produkcijo lahko okrepi projekte z dodajanjem realističnih podrobnosti, tekstur, volumna in odtenkov barv v virtualna okolja za ustvarjanje vsebin. Nove možnosti modelov IVC, P1.68 in P2.1, vključujejo območje ukrivljenosti, ki se lahko raztegne do 5800 R, kar ustvarja bolj realistično vidno polje. Zaslon ima tudi posodobljeno funkcijo genlock, ki ohranja steno usklajeno s signali sistema, zato ni izpadlih ali podvojenih okvirjev. Ta možnost, skupaj z izboljšano funkcijo faznega zamika, ki prilagaja časovni zamik med kamero in zaslonom, zagotavlja popolno sliko.

Za čim bolj natančen in dosleden prikaz barv ima stena za virtualno produkcijo 3D preglednice (LUT) za korekcijo barv, obdelavo barv HDR s širokim obsegom in prilagajanje barv med posameznimi ohišji ali moduli. Medtem integrirana programska oprema za upravljanje virtualne produkcije (VPM) in njen intuitivni vmesnik omogočata enostavno in učinkovitejše upravljanje zaslona ter omogočata najvišjo možno kakovost slike v virtualnem produkcijskem okolju. Program VPM lahko zazna in odpravi tudi vse morebitne težave povezane z LED.

Poleg tega je The Wall za virtualno produkcijo zasnovan za vsako studijsko okolje, ne glede na to, kako velik mora biti. Naj gre za obsežni studio ali studio XR, The Wall za virtualno produkcijo omogoča produkcijo izjemno poglobljenih vsebin. Osveževalno frekvenco 12288 Hz, ki zmanjšuje število utripajočih linij in zagotavlja jasen rezultat ne glede na kamero, ki se uporablja med snemanjem.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button