NoviceTehnika

Samsung na SDC21 predstavil nove rešitve za konec leta

Samsung je organiziral konferenco razvijalcev (Samsung Developer Conference 2021 – SDC21), ki je prva virtualna konferenca za razvijalce v zgodovini družbe.

Inovacije so prednost za potrošnika

Na dogodku je Samsung poudaril svoj pristop k inovacijam, ki je osredotočen na potrošnika. Podjetje je predstavilo napredek na področju umetne inteligence, interneta stvari in varnosti, ki deluje v povezavi s širokim naborom Samsung izdelkov in pomaga ustvariti izkušnje, ki se prilagajajo načinu življenja ljudi, s tem pa prinašajo novo obdobje povezljivosti in sodelovanja.

Platforme, zasnovane za povezane izkušnje in dodatno zaščito uporabnikov

Močna platforma tehnologij na področju umetne inteligence, interneta stvari in varnosti izboljša uporabniško izkušnjo in razvijalcem olajša izdelovanje kreativnih aplikacij. Samsung je podrobno opisal svoje načrte za krepitev ključnih tehnologij kot so Bixby, SmartThings in Samsung Knox.

Na konferenci SDC21 so napovedali izboljšave za Bixby, ki je postal osrednji del uporabniške izkušnje za več kot 300 milijonov naprav Samsung. Bixby zdaj uporablja umetno inteligenco v napravi in globoke nevronske mreže za obdelavo ukazov v samih napravah. Z umetno inteligenco v napravi je storitev do 35 % hitrejša kot prej.
Za razvijalce je na voljo tudi platforma Bixby Home, ki služi kot inteligentna plast med obdelavo naravnega jezika Bixby in SmartThings. S platformo je mogoče glasovne ukaze izvajati bolj inteligentno, ob upoštevanju stanja in konteksta različnih naprav.

Novosti pa se kažejo tudi na področju SmartThings, med drugim tudi to, kako bo platforma popolnoma integrirana z Matter, najnovejšim standardom za združljivost pametnih domov. Matter rešuje izzive interoperabilnosti s katerimi se srečujejo razvijalci, obsežen seznam partnerjev pa bo omogočil, da bo postal katalizator s katerim bo povezljivost pametnih domov potekala skoraj brez truda. Programska oprema SmartThings Hub bo vgrajena tudi v portfelj izdelkov Samsung, ki vključuje televizorje Samsung Smart TV in hladilnike Family Hub.

Še večji poudarek na varnosti

Podjetje Samsung verjame, da so podatki uporabnikov in njihova zasebnost enako pomembni kot izkušnje, ki jih omogočajo. Samsung je zavezan temu, da ponuja brezšivno uporabniško izkušnjo ter zagotavlja varnost svojih naprav in storitev od začetka do konca. Samsung Knox, varnostna platforma, ki omogoča varnost vojaškega razreda, je kot zaščita vgrajena v več kot 100 milijonov naprav Samsung.

Za dodatno zaščito podatkov uporabnikov je Samsung Knox Vault na voljo kot kombinacija varnostne strojne opreme (nov varen procesor in izoliran varen pomnilnik) in nove integrirane programske opreme, ki ščiti najbolj varne podatke operacijskega sistema Android in aplikacij.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button