NoviceTehnika

Samsung HW-Q950A in HW-Q900A.

Sistem zvočnih naprav Samsung v sinhronizaciji s Samsung televizorji zagotavlja celovito zvočno izkušnjo in novo raven užitka doživljanju vsebin.

Pametni televizorji s stalnimi OTT (over-the-top) inovacijami pri uporabnikih vzbujajo željo po novi izkušnji pri gledanju video vsebin v svojih domovih. Ob povečanju gledanja video vsebin v domačem okolju zaradi ukrepov za obvladovanje širitve epidemije in s tem manjše dinamike gibanja ljudi, se je povečala tudi potreba po vrhunski domači video izkušnji.

Samsung je 9.1.4-kanalni model predstavil leta 2020, v letu 2021 pa je podjetje stopilo še korak dlje s svojim najnovejšim 11.1.4-kanalnim modelom HW-Q950A, ki ima dva zadnja prostorska zvočna kanala.

Impresiven zvok, ki je značilen za kinematografe, zagotavljajo visoko zmogljivi zvočniki, ki zapolnijo celoten prostor z jasnim in kakovostnim zvokom. Zahvaljujoč 11.1.4 kanalnim zvočnikom, tehnologiji Dolby Atmos in sistemu soundbar zvočnikov Samsung HW-Q950A lahko uporabniki svojo dnevno sobo spremenijo v inovativno kino dvorano in doživijo novo izkušnjo pri gledanju najljubših video vsebin, kot je realističen zvok naliva ali vzlet letala.

Samsung soundbar zvočnik HW-Q950A v sožitju z modeli televizorjev 2021 in s pomočjo SpaceFit Sound+ tehnologije, ki analizira okolje v katerem se nahaja uporabnik, ponuja osupljiv zvok, ki se prilagaja okolici.

Q-Symphony – nova izkušnja zvoka

Običajno se pri povezovanju sistema soundbar in televizorja zvok oddaja samo iz sistema soundbar, kar rado povzroča tehnične težave, kot so nesinhroni zvok in razlike v jakosti med napravama.

Strokovnjaki in zvočni inženirji iz Samsung Audio Laboratorija s sedežem v Kaliforniji, so razvili novo tehnologijo Q-Symphony. Ta predstavlja združljivost, povezljivost in sinhronizacijo vgrajenega in zunanjega avdio sistema, zaradi česar avdio sistem televizorja in zvočnik zvenita kot uglašen orkester. Samsung je s povezovanjem teh dveh zvočnih sistemov uporabnikom prinesel novo izkušnjo. Q-Symphony te težave premaga z vključitvijo stereoskopskega zvočnega učinka, ki omogoča reprodukcijo zvoka tako prek avdio sistema naprave kot prek sistema zvočnikov.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button