NoviceTehnika

Samsung Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic

Še zadnji gadget z nedavnega dogodka Samsung Unpacked!

Samsung je predstavil novi uri Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic, ki sta zasnovani tako, da uporabnikom pomagata pri oblikovanju bolj zdravih navad za vsak dan in vsako noč. Galaxy Watch6 serija ponuja pomembne informacije, ki lahko vodijo k pozitivnim spremembam 24 ur na dan in ponuja prilagojene ter uporabne nasvete, namige in spodbude.

Na podlagi vrhunskih funkcionalnosti za spanje in dobro počutje ura Galaxy Watch6 zdaj ponuja poglobljeno analizo ocene spanja (Sleep Score Factors) – skupni čas spanja, cikel spanja, čas budnosti in telesno ter duševno regeneracijo, ki uporabnikom pomaga razumeti kakovost spanja vsako noč. Bolj osebno prilagojene informacije o spanju (Sleep Messages), ki so bile razvite skupaj z Nacionalno fundacijo za spanje, uporabnikom vsako jutro zagotavljajo tudi podrobne povratne informacije o kakovosti njihovega spanja. Poleg tega ura Galaxy Watch6 ponuja funkcijo Sleep Consistency, ki prikazuje, kako dosledna sta čas spanja in budnost uporabnika ter informacije o tipu spanja, ki jih ponazarjajo različni simboli Sleep Animal.

Fitnes funkcije so še bolj prilagojene, da bi uporabnike motivirale na njihovem potovanju. Funkcija, ki meri sestavo telesa Body Composition s ključnimi telesnimi meritvami, kot so skeletne mišice, stopnja bazalnega metabolizma, delež vode in maščobe v telesu, zagotavlja popoln posnetek uporabnikovega telesa in telesne pripravljenosti ter ponuja prilagojen pristop za določanje ciljev, spremljanje napredka in vodenje s pomočjo prilagojenih nasvetov o telesni pripravljenosti in odslej tudi prehrani prek novega partnerstva s podjetjem Whisk.

Nova funkcija Personalized Heart Rate Zone analizira telesne zmogljivosti posameznika in določi pet optimalnih stopenj intenzivnosti teka, da bi uporabnikom pomagala določiti lastne cilje glede na njihove sposobnosti – od kurjenja maščob do visoko intenzivne vadbe. Poleg več kot 100 obstoječih sledilnikov vadbe, je tu še na novo dodana funkcija Track Run, ki beleži uporabnikov tek na progi, medtem ko funkcija Custom Workout uporabnikom omogoča, da sestavijo in spremljajo svojo prilagojeno vadbeno rutino.

Branje in pisanje je lažje na 20 % večjem zaslonu, ki prikazuje več besedila in ima večjo tipkovnico, pri tem pa ohranja udobno velikost. Živahnejši zaslon z višjo ločljivostjo se ponaša z največjo svetlostjo 2000 nitov in funkcijo prilagoditve svetlosti zaslona Always On Display, ki uporabnikom omogoča, da vidijo in naredijo več tudi pri močni sončni svetlobi. Naprava Galaxy Watch6, ki jo poganjata izboljšani procesor in pomnilnik, omogoča bolj gladko in hitrejšo interakcijo.

Galaxy Watch6 in Watch6 Classic imata za 30 % tanjši okvir in za 15 % tanjši vrtljivi okvir, kar še poudari lepoto značilnega krožnega okvirja. Serija Galaxy Watch6 ima nove elegantne, interaktivne in informativne številčnice, ki kar najbolje izkoristijo velik zaslon, novi paščki, ki se pritrdijo z enim klikom, uporabnikom omogočajo preprosto kombiniranje in prilagajanje pasov ure. Novi lahki pašček iz tkanine25 in številčnica ure Sleep Coaching se na primer odlično ujemata in vam pomagata pridobiti koristne informacije o spanju in udobju.

Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic sta na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. Ob prednaročilu pametne ure Galaxy Watch6 ali Watch6 Classic prejmete v dar brezžične slušalke Galaxy Buds2. Na slovenskem trgu bosta napravi na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 419 evrov za Galaxy Watch6 Classic in 319 evrov za Galaxy Watch6.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button