NoviceTehnika

Samsung Galaxy Watch4 in Galaxy Watch4 Classic

Serija Galaxy Watch4 prinaša celosten nabor zdravstvenih funkcij, povsem nov operacijski sistem in uporabniški vmesnik ter izboljšano strojno opremo.

Samsung je predstavil pametni uri Galaxy Watch4 in Galaxy Watch 4 Classic, ki naznanjata novo obdobje inovacij v pametnih urah. Sta prvi pametni uri z novim Wear OS Powered by Samsung operacijskim sistemom, ki je bil narejen v sodelovanju s podjetjem Google. Opremljeni sta tudi z UI Watch, najbolj intuitivnim Samsung uporabniškim vmesnikom doslej. Serija Galaxy Watch4 je podkrepljena z napredno strojno opremo in ponuja bolj gladko in povezano uporabniško izkušnjo kot kadarkoli. Ti novi napravi sta bili tudi povsem na novo zasnovani, tako da ljudem ponujata najboljša orodja za spremljanje njihovega počutja.

Najnaprednejši Samsung nabor funkcij za zdravje in dobro počutje

Pametna ura Galaxy Watch4 je opremljena s senzorjem BioActive. Ta se ponaša z manjšo in bolj kompaktno zasnovo, ki ne zmanjšuje natančnosti meritev. Novi senzor 3v1 uporablja en sam čip za natančno upravljanje treh zmogljivih senzorjev za zdravje – optičnega merilnika srčnega utripa, električnega merilnika srčnega utripa in analizatorja bioelektrične upornosti. Povsem novo orodje za merjenje telesne sestave uporabnikom nudi globlje razumevanje njihovega splošnega zdravja in telesne pripravljenosti s ključnimi meritvami kot so stanje skeletnih mišic, bazalna presnova ter delež vode in maščobe v telesu. Sedaj lahko preverite sestavo svojega telesa na zapestju z dvema prstoma. V približno 15 sekundah bo senzor na vaši pametni uri zajel 2.400 podatkovnih točk.

Mobilna izkušnja z One UI Watch in Wear OS Powered by Samsung

Pri One UI Watch uporabniškem vmesniku se združljive aplikacije samodejno namestijo na vašo uro, ko jih naložite na telefon. Pomembne nastavitve, kot je del dneva, ko imate vklopljeno funkcijo Ne moti (angl. Do Not Disturb), in blokirani klicatelji, se sinhronizirajo takoj. Funkcija Auto Switch omogoča slušalkam, da izmenjujejo zvok med vašim telefonom in uro glede na uporabo. Prav tako lahko brez truda nadzorujete svojo mobilno izkušnjo z glasovnim upravljanjem Bixby, upravljanjem lunete in upravljanjem s kretnjami. Premaknite podlaket dvakrat gor in dol, da sprejmete klic, ali dvakrat zavrtite zapestje, da zavrnete klic ali izključite opozorila in alarme.

Pametne ure iz serije Galaxy Watch4 se ponašajo s prvim 5 nm procesorjem v pametni uri Galaxy – z 20 % hitrejšo centralno procesno enoto, s 50 % več notranjega pomnilnika in z grafičnim procesorjem, ki je desetkrat hitrejši glede na prejšnjo generacijo. To pomeni, da premikanje in večopravilnost na seriji pametnih ur Galaxy Watch4 poteka gladko in preprosto. Nadgradili so tudi ločljivost zaslona na 450 x 450 slikovnih točk, tako da je slika še bolj ostra in razločna. Na voljo je tudi 16 GB notranjega spomina.

Cene in razpoložljivost

Galaxy Watch4 in Galaxy Watch4 Classic bosta v prodaji od 27. avgusta. Galaxy Watch4 bo na voljo v 40- in 44-milimetrskih verzijah od 369,90 evrov za različico Bluetooth oziroma od 419,90 evrov za model LTE. Ob začetku prodaje bo 40-milimetrska izvedenka na voljo v črni, srebrni in rožnato zlati barvi, medtem ko bo 44-milimetrska verzija na voljo v črni, srebrni in zeleni barvi.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button