NoviceTehnika

Samsung Galaxy Tab S9

Galaxy Tab S9 prinaša optimizirano zmogljivost in priloženo S Pen pisalo. Tako tablica kot pisalo se ponašata z zaščito IP68.

Samsung je predstavil novo Galaxy Tab S9 serijo. V vseh treh modelih, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ in Galaxy Tab S9 Ultra, zasloni Dynamic AMOLED 2X zagotavljajo izboljšano izkušnjo gledanja in zabave z močjo procesorja Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 za Galaxy. S Pen pisalo z oznako IP68, ki je priloženo v škatli, pomaga uporabnikom uresničiti njihove zamisli. Kot prva Galaxy Tab S serija, ki si je prislužila oceno IP68, uporabnikom omogoča, da sledijo svojemu navdihu tako v zaprtih prostorih kot zunaj.

37-centimetrski (14,6-palčni) zaslon Dynamic AMOLED 2X pri Galaxy Tab S9 Ultra zagotavlja doživetje zabave, ki je poglobljeno in prenosno, ne glede na to, ali igrate igre ali gledate videoposnetke. HDR10+ pri Galaxy Tab S9 seriji zagotavlja optimizacijo tonov po prizorih in sličicah s širokim razponom barv in svetlosti. Dinamična frekvenca osveževanja pri Galaxy Tab S9 seriji se samodejno kalibrira od 60 do 120-Hz, da uravnoteži gladko odzivnost z optimizirano učinkovitostjo baterije. Funkcija Eye Comfort zmanjšuje obremenitev oči z nizko stopnjo modre svetlobe, ki je zmanjšana za več kot 70 odstotkov. Oživlja ostre podrobnosti, zato so fotografije, načrti, animacije in drugo videti ostro in jasno. Poleg tega razmerje stranic 16:10 prikazuje televizijske vsebine in filme, takšne kot so namenjeni gledanju.

Zabavo na tablicah serije Galaxy Tab S9 izboljšuje prostorski zvok, ki ga zagotavljajo za 20 % večji štirje zvočniki z zvočniškim sistemom AKG in poglobljenim zvokom Dolby Atmos. Za zagotavljanje kinematografske zvočne izkušnje lahko uporabniki Galaxy Tab S9 izbirajo tudi med prilagojenimi nastavitvami zvoka za igranje iger, poslušanje glasbe, sprejemanje video klicev in še več. Za tiste, ki želijo svojo zabavo prenesti na prosto, je v seriji Galaxy Tab S9 zdaj na voljo inovativna tehnologija Vision Booster. Ta samodejno zazna zelo svetle svetlobne razmere in se prilagodi tako, da ohrani živahen zaslon. Z ovitkom Smart Book Cover, ki stoji povsem samostojno, pa lahko napravo prilagodite v pokončno ali ležečo orientacijo za prostoročno gledanje.

Vsaka naprava je opremljena z mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 2 za Galaxy, enako hitrim mobilnim procesorjem, kot pri najnovejših Samsung Galaxy pametnih telefonih. Napredna tehnologija sistema za hlajenje, ki je prvič uporabljena pri tabličnem računalniku Galaxy pomaga pri nemotenem pretakanju vsebin, igranju iger ali maratonskih urejanjih videoposnetkov. Po tesnem sodelovanju z vodilnimi partnerji v industriji iger bodo uporabniki tabličnega računalnika Galaxy Tab S9 deležni optimiziranih igralnih izkušenj na velikem zaslonu. Galaxy Tab S9 serija je tudi najbolj toplotno učinkovita Galaxy Tab serija doslej z notranjim sistemom hlajenja, ki je prilagojen zahtevam tabličnega računalnika z visoko intenzivnostjo. Novo dvosmerno odvajanje toplote pomaga omogočiti in vzdrževati boljšo zmogljivost v daljšem obdobju uporabe.

Galaxy Tab S9 serija in S Pen pisalo, ki ponujata izkušnjo pisanja po papirju, sta zdaj opremljena z oznako IP68 za odpornost na vodo in prah. S Pen pisalo lahko piše tudi v iskalnih vrsticah, brskalnikih in spletnih trgovinah z aplikacijami, novo dvosmerno polnjenje pa mu zagotavlja napajanje ne glede na to, v katero smer je obrnjeno, ko je pospravljeno v tablici. Uporabniki lahko nadgradijo S Pen pisalo v S Pen Creator Edition za še bolj vrhunsko izkušnjo. S Pen Creator Edition pisalo je zasnovano s teksturiranim materialom za udoben oprijem in širšim kotom nagiba, ki omogoča bolj intuitivno ustvarjanje.

Na potovanjih ali pri delu na poti lahko s tipkovnico Book Cover in načinom DeX Galaxy Tab S9 serije simulirate izkušnjo namiznega računalnika s prenosljivostjo tabličnega računalnika. Tipkovnica Book Cover z nastavljivimi koti in osvetljeno tipkovnico deluje kot lahek osebni računalnik. Način DeX pa ima enostaven kurzor, prilagodljivo spreminjanje velikosti in postavitev oken ter možnosti Second Screen za zrcaljenje ali razširitev zaslona osebnega računalnika na tablični računalnik. V klicu Google Meet lažje sodelujete, tako da si delite zaslon in hkrati sourejate dokument Samsung Notes v živo.

Galaxy Tab S9 Ultra meri le 5,5 mm, zato je serija Galaxy Tab S9 lahka in tanka, hkrati pa vzdržljiva z oceno IP68. Zaradi ohišja, ojačanega z Armor Aluminum, so izdelane tako, da prenesejo tudi udarce in praske. Za tiste, ki jih najboljše ideje presenetijo na nepričakovanih mestih, je Galaxy Tab S9 popoln partner, ki je uporaben v robustnih okoljih in zdrži naporen dan. Nov zunanji ovitek Outdoor Cover pa uporabnikom tabličnih računalnikov, ki si želijo še več zaščite, zagotavlja še več varnosti.

Ta serija prihaja v dveh barvah, bež in grafitni, in v treh velikostih: Galaxy Tab S9 Ultra je na voljo v 37-centimetrski (14,6-palčni) različici, Galaxy Tab S9+ v 31,5-centimetrski (12,4-palčni), Galaxy Tab S9 pa v 28-centimetrski (11-palčni) različici.23

Naprave bodo na voljo po priporočenih maloprodajnih cenah:

Galaxy Tab S9 (WiFi, 8+128) od 909 evrov
Galaxy Tab S9+ (WiFi, 12+256) od 1.129 evrov
Galaxy Tab S9 Ultra (WiFi, 12+256) od 1.369 evrov

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button