NoviceTehnika

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra ponuja najboljšo izkušnjo serije S doslej.

Samsung Electronics je danes predstavil Galaxy S22 Ultra, ki združuje najboljše dveh zapuščin pametnih telefonov – uporabnost serije Note ter profesionalno kamero in zmogljivost serije S. Z vgrajenim pisalom S Pen, naprednimi zmožnostmi Nightography videa ter izboljšano življenjsko dobo baterije, ki zdrži več kot en dan, je Galaxy S22 Ultra najzmogljivejša naprava Ultra, kar jih je Samsung kdaj ustvaril.

Prvič v zgodovini je v napravi serije S na voljo vgrajeno pisalo S Pen, ki je najhitrejše in najbolj odzivno pisalo S Pen, kar jih je Samsung kdaj izdelal. S 70 % manjšo zamudo lahko pišete in rišete bolj naravno na velikem zaslonu S22 Ultra in raziskujete aplikacije na nove načine. Galaxy S22 Ultra je na voljo v štirih barvnih možnostih z navdihom iz narave: fantomsko črna, fantomsko bela, zelena in pri S22 Ultra nova bordo rdeča.

Z Galaxy S22 Ultra lahko posnamete posnetke, ki so odlični in v vseh svetlobnih pogojih. Napredna funkcija Nightography, ki je na voljo v celotni družini naprav S22, omogoča, snemanje jasnih fotografij in videoposnetkov na sprednji in zadnji kameri, ne glede na to, kdaj v dnevu so te posnete. S22 Ultra je izdelan s senzorjem slikovnih pik 2,4um. To je največji Samsung senzor slikovnih pik doslej, ki omogoča, da leče fotoaparata zajamejo več svetlobe in podatkov ter optimizirajo osvetlitev in podrobnosti video posnetkov. Poleg tega napredni objektiv Super Clear Glass pomaga snemati bolj jasne nočne videoposnetke brez odsevov. Medtem pa funkcija Auto Framing (samodejno kadriranje) zagotavlja, da kamera vedno ujame točno tistega, ki ga želite, ne glede na to, ali je to ena oseba ali deset.

Tako kot Galaxy S22 in S22+ tudi Galaxy S22 Ultra ponuja ekskluziven dostop do aplikacije Expert RAW, ki vsebuje obsežen nabor orodij za urejanje funkcij fotoaparata, ki zagotavljajo izkušnjo, podobno DSLR in omogočajo bolj ustvarjalni nadzor. Z možnostjo shranjevanja fotografij v formatu RAW do 16 bitov lahko prevzamete večji nadzor nad urejanjem fotografij z več podatki. Tako kot fotoaparati DSLR lahko svoje fotografije osvetlite ali zatemnite z nastavitvami ISO in hitrostjo zaklopa, prilagodite ravnovesje beline, da bo vaša fotografija bolj topla ali hladna in ročno izostrite želeni motiv.

Ultra e prvi model serije Galaxy S, ki je opremljen z najnovejšim 4nm procesorjem, ki poganja najnaprednejšo Samsung obdelavo umetne inteligence in tehnologije strojnega učenja. Ima tudi Wi-Fi 6E, ki je do dvakrat hitrejši od Wi-Fi 68. S22 Ultra podpira tudi super hitro polnjenje 45 W, tako da lahko posnamete več kot 50 minut videa po le 10-minutnem polnjenju. Impresivni 6,8-palčni Dynamic AMOLED 2X zaslon oživi vse z osupljivimi podrobnostmi in je svetlejši kot kdaj koli prej, z največjo svetlostjo 1750 nitov. Poleg tega tehnologija Vision Booster omogoča, da zaslon Galaxy S22 Ultra inteligentno prilagaja svetlost skozi ves dan in tako poskrbi za najboljši možni pogled na vsebino tudi pri močni sončni svetlobi.

Galaxy S22 Ultra bo v Sloveniji na trgu od 9. februarja na voljo za prednaročilo pri pooblaščenih distributerjih in trgovinah. Po priporočeni maloprodajni ceni 1.349 evrov bo na voljo model z 12 GB delovnega pomnilnika in 256 GB prostora za shranjevanje, za več prostora s 512 GB bo na voljo model po ceni 1.449 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button