NoviceTehnika

Samsung Galaxy S21 in S21+

Samsung predstavil Galaxy S21 in S21+ pametna telefona

Serija Galaxy S21 pametnih telefonov je bila ustvarjena v skladu z željami in potrebami uporabnikov. Poleg tega serija Galaxy S21 pametnih telefonov zagotavlja izboljšano povezljivost in zmogljivosti. Galaxy S21 ima zasnovo s 15,75-centimetrskim zaslonom, Galaxy S21+ pa nudi 17,02-centimetrski razširjeni zaslon in močnejšo baterijo. Nova serija Galaxy S21 pametnih telefonov prinaša značilno Contour Cut kamero, ki se odlično vključuje v samo elegantno zasnovo telefona. Nova Galaxy S21 in S21+ pametna telefona bosta na voljo v različnih barvah, vključno z novo fantomsko vijolično barvo. Vsaka naprava je tudi prevlečena z matiranim zaključkom, ki daje prefinjen videz in občutek.

Galaxy S21 je opremljen z inteligentnim dinamičnim AMOLED 2X brezkončnim-O zaslonom s 120 Hz osveževanja in je odličen sopotnik za ogled različnih vsebin. Zaslon samodejno prilagodi hitrost osveževanja glede na prikazano vsebino, ne glede na to, ali uporabnik bere zapise na družbenih omrežjih ali gleda film. Zaslon samodejno prilagaja filter modre svetlobe glede na uro in prikazano vsebino.
Izboljšana 8K Snap funkcija omogoča snemanje jasnih 8K videoposnetkov. Ne glede na to, kako dinamični so pogoji, bo videoposnetek popoln s Super stabilnost funkcijo, ki samodejno optimizira snemanje med 30fps in 60fps v FHD ločljivosti. Nova Director’s View funkcija uporabnikom omogoča, da izberejo najboljši posnetek, medtem ko je z Vlogger View funkcijo sedaj mogoče med snemanjem preiti iz sprednje na glavno kamero in spremeniti kot snemanja.

Ko je naprava seznanjena z novimi slušalkami Samsung Galaxy Buds Pro2, je mogoče z možnostjo snemanja z več mikrofoni hkrati snemati zunanji zvok in glas uporabnika. To pomeni, da je Galaxy S21 mogoče namestiti na stojalo za telefon v Pro Video načinu in Galaxy Buds Pro uporabiti kot mikrofon – tako se lahko uporabnik odmakne od telefona in posname govorjenje ter zvok v ozadju v najboljši kakovosti. Priljubljena Enkraten zajem funkcija, s pomočjo umetne inteligence omogoča, da z enim dotikom posnamete vrsto formatov fotografij in videoposnetkov. Ta možnost je dodatno izboljšana z novimi profesionalnimi nastavitvami zajemanja videoposnetkov, kot sta Highlight Video in Dynamic Slow-Mo, ki omogočata osredotočenost na najpomembnejše dele dogajanja v kadru.

Trojna kamera profesionalnega razreda, ki temelji na umetni inteligenci, je zasnovana za vse tiste priložnosti, ko želite imeti večji nadzor nad vsebino. Sistem kamer intuitivno oceni motiv in se mu prilagodi, tako da bo posnetek vedno popoln. V portretnem načinu kamera uporablja izboljšano 3D analizo, ki natančneje loči motiv od ozadja. Prav tako nudi možnosti za virtualno osvetlitev in učinke ozadja na podlagi umetne inteligence, da motiv še bolj izstopa. To je možno uporabiti tudi pri samoportretih. Za posnetke oddaljenih motivov je na voljo izboljšana vesoljska povečava, dodana pa je tudi Zoom Lock funkcija, ki zmanjšuje učinke tresenja rok in omogoča zajemanje jasnejših posnetkov pri povečavi do 30-krat. Poleg tega izboljšane možnosti obdelave fotografij omogočajo, da so posnetki, zajeti v temnem okolju, jasnejši in kakovostnejši.

Za zaščito in varnost vaših podatkov bo poskrbel Knox Vault, Samsung varnostna platforma, ki z dodajanjem dodatnega pomnilnika procesorju zagotavlja še dodatni nivo zaščite. Serija Galaxy S21 pametnih telefonov vključuje tudi funkcijo za zaščito zasebnosti, s katero lahko s preprostim klikom odstranite metapodatke fotografij pred skupno rabo. Private Share funkcija omogoča nadzor nad tem, kdo ima dostop do vsebine, ki jo uporabnik pošlje nekomu, in kako dolgo bo vsebina na voljo.
Novi pametni telefoni bodo na voljo od 29. januarja naprej v naslednjih barvah:

Galaxy S21: fantomsko siva, fantomsko vijolična, fantomsko bela in fantomsko rožnata (model z 256 GB bo dostopen samo v fantomsko sivi barvi)
Galaxy S21+: fantomsko vijolična, fantomsko črna, fantomsko srebrna (model z 256 GB bo dostopen samo v fantomsko črni barvi)

Priporočena maloprodajna cena za Galaxy S21 je 849 evrov (8/128 GB) in za Galaxy S21+ 1049 evrov (8/128 GB).

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button