NoviceTehnika

Samsung Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G

Prihajajo nove naprave serije Galaxy A z nadgrajenimi varnostnimi funkcijami in živahnejšo izkušnjo gledanja.

Samsung je danes predstavil Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G, pametna telefona, ki dokazujeta stalno zavezanost podjetja Samsung k temu, da so najboljše mobilne inovacije na voljo vsem. Obe napravi sta opremljeni z obsežnimi varnostnimi funkcijami, kot je Knox Trezor, in novimi fotografskimi zmogljivostmi.

Galaxy A55 5G z izboljšano funkcijo Nightography posname jasnejše in živahnejše fotografije tudi v slabih svetlobnih pogojih. Napredna obdelava slikovnega signala (ISP) z umetno inteligenco v Galaxy A55 5G ustvarja boljše slike pri šibki svetlobi. Način nočnega portreta in 12-bitni videoposnetek HDR zagotavljata, da so ljudje na vsaki sliki videti odlično, tako da zajemanje spominov s prijatelji in družino nikoli ni odvisno od popolne osvetlitve. 16,8-centimetrski (6,6-palčni) Super AMOLED zaslon v modelih Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G je zaradi tehnologije Vision Booster jasen in svetel v različnih svetlobnih pogojih.

Letos Samsung eno svojih najbolj inovativnih varnostnih funkcij, Samsung Knox Trezor, prvič prinaša tudi uporabnikom serije Galaxy A, in sicer v novih modelih Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G. Varnostna rešitev Samsung Knox Trezor, ki temelji na strojni opremi in ščiti proti nepooblaščenim posegom, ponuja celovito zaščito pred napadi na strojno in programsko opremo, saj zgradi varno izvajalno okolje, ki je fizično ločeno od glavnega procesorja in pomnilnika sistema. Z njo lahko zaščitite najpomembnejše podatke v napravi, vključno s prijavnimi podatki zaklenjenega zaslona, kot so kode PIN, gesla in vzorci.

Za še več načinov zaščite je v seriji Galaxy A na voljo Auto Blocker, paket dodatnih varnostnih rešitev, ki ga lahko izberete sami. Ko je vklopljen, lahko Auto Blocker blokira namestitve aplikacij iz nepooblaščenih virov, zagotavlja varnostne preglede aplikacij za iskanje morebitne zlonamerne programske opreme in blokira morebitne zlonamerne ukaze ter namestitve programske opreme v napravo, ko je ta povezana s kablom USB.

Uporabniki novih telefonov Galaxy A serije bodo imeli dostop tudi do nadzorne plošče za varnost in zasebnost Galaxy, s katero bodo lažje kot kdaj koli prej videli in nadzorovali, kaj se dogaja z njihovimi podatki, ter po lastni izbiri preklicali vsa dovoljenja. Uživajo lahko tudi v zasebni izmenjavi (del funkcije Quick Share), ki omogoča varno in šifrirano izmenjavo zasebnih datotek, ki vsebujejo pomembne osebne ali finančne podatke. Za zagotovitev zaupnosti lahko uporabniki nadzorujejo prejemnikova dovoljenja za dostop in datum izteka veljavnosti datoteke, pri čemer lahko omejijo tudi prikazovanje zaslonskih slik ali prenosov.

Nova pametna telefona Samsung Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G bosta v prodaji od 29. marca po priporočeni maloprodajni ceni od 389,90 evrov oziroma od 459,90 evrov za Galaxy A35 5G s 6 GB RAM-a in 128 GB pomnilnika ali 8 GB RAM-a in 256 GB pomnilnika. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy A55 5G 8 GB + 128 GB bo od 499,90 evrov, konfiguracija 8 GB + 256 GB pa od 549,90 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button