NoviceTehnika

Samsung Electronics na sejmu ISE 2022 predstavlja novo obdobje Micro LED tehnologije

Letošnji modeli zaslonov The Wall prinašajo neverjetne tehnološke inovacije - vključno z doslej najtanjšim zaslonom z razmikom 0,63 slikovnih točk.

Samsung na sejmu Integrated Systems Europe (ISE) 2022, ki te dni poteka v Barceloni, predstavlja prihodnost tehnologije Micro LED s tremi novimi modeli svoje najsodobnejše zaslonske tehnologije The Wall. Na letošnjem sejmu ISE 2022 Samsung predstavlja model The Wall 2022 (ime modela: IWB) – inovativni modularni zaslon Micro LED, ki zagotavlja poglobljeno izkušnjo gledanja v visoki resoluciji na formatu velikega zaslona. IWB bo na voljo v razmikih 0,63 in 0,94 slikovnih točk. Pri prvem gre za doslej najmanjšo razdaljo slikovnih točk v seriji The Wall.
Funkcija mikro razmika zaslona IWB prikazuje najbolj podrobno sliko in razširitev dinamičnega razpona zaslona s hitrostjo sličic 120 Hz, HDR10/10+ in LED HDR.

Po namestitvi The Wall zagotavlja različne velikosti zaslona, ki omogočajo predvajanje filmov od 4K za 279,4-centimetrski (110-palčni) in 8K za 558,8-centimetrski (220-palčni) zaslon, kar ustreza vsem potrebam potrošnikov ali podjetij. To zmogljivost ločljivosti povečuje zmogljiv procesor Micro AI (z umetno inteligenco), ki takoj analizira vsako sekundo vsebine in optimizira kakovost slike medtem, ko hkrati odstranjuje šum.

Povečana je bila skupna velikost ohišij, kar podjetjem in potrošnikom omogoča namestitev le štirih kosov za konfiguracijo zaslona UHD. Prej so jih za enako velikost morali uporabiti 12, saj so bila ta ohišja manjša. To pa sedaj pomeni hitrejše in stroškovno učinkovitejše delovanje. Izboljšano ohišje zaslona okrepi velike zaslone visoke ločljivosti in izboljša mehansko kakovost za poglobljeno gledanje, hkrati pa izboljša prilagajanje robov, saj imate sedaj namesto 12 le 4 ohišja. Skrajšal se je čas namestitve, kar podjetjem ponuja pomembne prednosti v primerjavi z običajnimi LED označevalci.

V Barceloni je bil predstavljen tudi monitor The Wall All-in-One (ime modela: IAB), ki je na voljo v treh različnih modelih: 4K 370,84 cm (146 palcev), 2K 370,84 cm (146 palcev) in 2K 279,4 cm (110 palcev). Ta neverjetni zaslon naslednje generacije prinaša inovacije pri namestitvi in ne le pri gledanju. Standardna ločljivost zaslona The Wall All-in-One je v razmerju 16 : 9. Izdelek, ki se prodaja samo po zaslonih, bo na voljo po vsem svetu po sejmu ISE 2022.

Najbolj inovativna lastnost zaslona The Wall All-in-One je priročna namestitev, ki vključuje vnaprej prilagojen spoj in “komplet predpripravljenega okvirja”. Komplet, zaradi katerega je celoten postopek preprost kot pri potrošniškem televizorju, vključuje internaliziran deko okvir zaslona v razmerju 16:9 in vgrajen medijski predvajalnik S-box, kar prav tako zniža skupno ceno. The Wall All-in-One ponuja elegantno obliko s tankim zaslonom le 49 mm, kar pri celotni namestitvi (če merimo od stene do zaslona) na koncu pomeni 59 mm. Ta tanka neskončna zasnova brez okvirja omogoča neposredno vhodno povezavo na zaslonu brez ločene naprave in tako omogoča čisto in priročno namestitev.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button