NoviceTehnika

Samsung 17. leto zapored na vrhu svetovnega trga televizorjev

S svojim tehničnim strokovnim znanjem in pomembno vlogo pri inovacijah v panogi je podjetje Samsung Electronics prepoznano po vodilnem položaju in odličnosti na svetovnem trgu.

Samsung že 17 let ohranja vodilno vlogo v industriji televizorjev, ki jo najbolje ponazarja linija Neo QLED, saj daje prednost le vrhunskim izdelkom. Leta 2022 je Samsung prodal neverjetnih 9,65 milijona televizorjev QLED in Neo QLED, s čimer je skupna prodaja od začetka prodaje leta 2017 dosegla 35 milijonov naprav. Samsung je leta 2022 prevladoval tudi v segmentu ultra velikih televizorjev, s 36,1-odstotnim tržnim deležem in 42,9-odstotnem tržnem deležu televizorjev z diagonalo nad 75 oziroma 80 palcev. Na trgu premijskih televizorjev s ceno nad 2.500 USD je Samsung ohranil največji tržni delež po prihodkih, in sicer 48,6 odstotkov.

Vodilno mesto podjetja Samsung na trgu televizorjev že 17. leto zapored je dokaz, da je podjetje zavezano k zagotavljanju najbolj inovativnih izdelkov z oblikovanjem, usmerjenim v potrošnika in nadgrajeno uporabniško izkušnjo. S predstavitvijo televizorja Bordeaux leta 2006 so se televizorji LCD s prefinjenim dizajnom in lahkim ohišjem uveljavili v množični uporabi. To je bilo tudi prvič, da se je Samsung uvrstil na prvo mesto na svetovnem trgu televizorjev. Podjetje je potrošnikom še naprej neprenehoma približevalo prelomne tehnologije s predstavitvijo prvega televizorja LED leta 2009 in pametnega televizorja leta 2011, pri čemer je ob vsaki od teh predstavitev in tudi pozneje obdržalo vodilni položaj na trgu.

Samsung še naprej premika meje kakovosti zaslona in inovativnosti z uvajanjem izdelkov z najnovejšo tehnologijo. Leta 2017 je tako opredelil izraz “zaslon naslednje generacije” s predstavitvijo prvega televizorja QLED, pri katerem je bila prvič v industriji uporabljena tehnologija Quantum Dot za doseganje 100-odstotnega barvnega volumna. Podjetje je leta 2018 predstavilo revolucionarni QLED 8K, ki mu je leta 2021 sledil Quantum Mini Neo QLED z LED in MICRO LED. Ta zbirka inovativnih tehnologij je na novo opredelila standard za kakovost TV slike in še naprej postavlja nova merila v industriji.

Poleg tega je bil Samsung v ospredju tudi pri uvajanju novih kategorij, kot je serija televizorjev Lifestyle – začenši z ikoničnim dizajnom The Serif leta 2016, ko je Samsung nadaljeval z razvojem svoje linije izdelkov z dizajni za izboljšanje uporabniške izkušnje z izdelki, kot so The Frame, The Sero, The Terrace, The Premiere in The Freestyle.

V letu 2023 Samsung nadaljuje svojo zavezanost inovacijam z razvojem intuitivne tehnologije, zasnovane za izpolnjevanje potreb vsakega uporabnika. SmartThings bo omogočil brezhibno integracijo in povezljivost več naprav, pri čemer bo varnost ostala glavna prednostna naloga, kar bo uporabnikom omogočilo ustvarjanje globoko prilagojenih izkušenj, ki bodo ustrezale njihovim edinstvenim željam in potrebam.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button