TehnikaTesti

Remington iLight 6250

Ko smo v uredništvo caranduser.com dobili velik paket od Remingtona, smo se zbrali kot pleme v filmu Bogovi so padli na glavo. Razmišljali, praskali in brundali smo v en glas. Kaj hudiča je to? Remington IPL6250!

In ker se pravi dedci lotijo vsega, smo se tudi mi polotili dekodiranja naprave, ki odstranjuje dlake. Že na samem začetku naj poudarimo, da nas je večina (verjetno kar vsi) moških subjektov nadvse ponosnih na svoje dlake, a zavoljo znanosti, smo se tudi mi želeli tvegati. Remington IPL6250 je nekakšna „high tech“ naprava, ki pomaga, da bodo dlake le še spomin na stare dni. Kako naprava deluje?

S tehnologijo Propulse, klinično dokazano, sveti s pulzirajočo svetlobo in sveti na dlačice neposredno ob korenu. Kaj to pomeni v praksi? Ko prižgete napravo, se le-ta oglasi s piski in zvokom ventilatorja. Če menite, da se boste zadeve lotili brez predhodnega listanja navodil, ste se zmotili – vsaj, če niste vešči podobnih naprav oziroma ste moški.

Ker je gruča kozmetično nepismenih moških brundajoče razmišljala, zakaj napravica ne deluje, se je najbolj brihten homo sapiens lotil reševanja zagate. V delu navodil kjer je opisan postopek je naletel, da je potrebno del kože najprej poskenirati – tj. pri že omenjeni piskajoči lučki. Ko senzor preveri vašo kožo (in je z njo vse OK) se lahko lotite „fleširanja“ vaših dlak. V našem uredništvu smo za preizkusnega zajca uporabili Boštjan Praprotnika, ki je preizkus opravil stojično in brez solz v očeh. Dlake je potrebno najprej skrajšati na nekaj milimetrov (tega pri nas nismo naredili), nato pa z Remingtonom svetite po predelu kože, kjer bi želeli, da dlake permanentno izginejo.


Potrebno je poudariti, da IPL6250 ne smete uporabljati na lasišču ali ušesih, obrazu in vratu, bradavicah ali rodilih, na temno rjavih ali črnih lisah, prav tako pa ni namenjena pri osebah s temnejšim pigmentom kože, saj lahko povzroči opekline ali mehurje.

V uredništvu caranduser.com smo po nekajkratni uporabi ugotovili, da se dlake dejansko tanjšajo, je pa potrebno vedeti, da tak način terja kar nekaj časa, saj morate vsako mesto „pofleširati“. Rezultati so nadvse spodbudni, splošno znano pravilo pa je tudi, da je potrebno za lepoto potrpeti. Če odštejemo rahlo žgočega občutka, ki jo povzroči pulzirajoča svetloba, bodo ženske (verjetno tudi moški) nad napravo zelo navdušeni. Torej potrebujete nekaj časa, nekaj volje in 259 evrov, kolikor je priporočena prodajna cena Remingtona iLIGHTA IPL6250.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button