TehnikaTesti

Redmi Buds 3 Pro

Brezžične slušalke, ki prepričajo v vseh pogledih.

V tehnološkem svetu so pravila jasna. Z leti se komponente in s tem proizvodi cenijo, kar pomeni, da lahko potrpežljivi potrošniki po nekaj mesecih odštejejo precej manj za dotičen artikel. To še kako drži na področju brezžičnih slušalk, ki so po evforičnem letu ali dveh, na razpolago že za nekaj 10 evrov.

Vsekakor je pri tem potrebno omeniti še pojem kvalitete ter specifikacij. Na slednjo vižo igra mnogo glavnih svetovnih proizvajalcev zabavne elektronike oziroma brezžičnih slušalk, a po preizkusu Redmi Buds 3 Pro menim, da se bodo morali številni  odreči visokoletečim maržam, če bodo še želeli ostati v igri.

Razumljivo, da nam še vedno cena predpostavi, koliko je neka stvar dobra, a ko sem odprl embalažo ter v roke prijel etui, izvzel slušalke, sem vprašal, če je ta navedena cena morda z vključenim popustom? Ob prvem stiku, z malo predhodnega vedenja o tehničnih lastnostih slušalk, je bilo težko dojeti, da se za ta znesek dobi eleganten etui s prefinjenimi ušesnimi (in-ear) brezžičnimi slušalkami.

A ni vse samo v lični embalaži, v kateri se poleg etuija ter dveh slušalk, nahajajo še trije pari silikonskih nastavkov velikosti S, M in L, polnilec tipa USB-C ter navodila za uporabo. Saj ne da jih boste rabili, ker je rokovanje s slušalkami sila enostavno.

Zgovorne so številke, še bolj pa prepriča praksa. Etui ledeniško sive barve (na voljo še grafitno črna različica) je kompaktnih dimenzij. Z dolžino 66 mm, širino 48 mm in debelino 26 mm ter maso 55 gramov je zlahka vaš vsakodnevni spremljevalec, saj s pridom smukne v še tako majhen žep, res pa je, da se zna zgubiti v večji ženski torbici.

Kljub ”hobitskim” meram, etui v sebi hrani do 28 ur energije v bateriji s kapaciteto 470 mAh, katero je mogoče napolniti preko USB-C polnilca ali brezžično na Qi podstavku. Polnjenje zahteva 2,5 do 3 ure. Vendar s tem si ni delati sivih las, ker boste polnili precej poredko. Med preizkušanjem je zaloga energije v etuiju ”zdržala” več kot teden dni, ob delovanju slušalk do 3 ure na dan.

Zaradi lahkotnosti s 4,9 grama in ergonomske oblike brezžične ušesne slušalke, se ju brez stranskih ”bolečih” učinkov uporablja tudi do 6 ur, kolikor znaša njuna tovarniška avtonomija. Ta se sicer z aktivirano uporabo nižanja okoliškega hrupa malo zniža, a je še vedno zelo konkurenčna, saj je po drugi strani slušalki možno v zgolj 10 minutah napojiti za nadaljnje 3 ure delovanja. Fantastična rokavica dvakrat ali trikrat dražjim konkurentom. Vendar se konkurenčnost ne konča tukaj.

Ali sem že omenil, da Redmi Buds 3 Pro nudijo IPX4 zaščito, so sposobne ”zadušiti” do 35 decibelov iz okolice, da ustavijo predvajano vsebino, če odstranite slušalko iz ušesa ter da jih je mogoče povezati kar z dvema napravama hkrati?

Vse to so mali Xiaomijevi triki, ki se zelo dobro obnesejo pri vsakdanji uporabi slušalk. Konec je jutranje nejevolje nad hišnikom, ki s pridom piha jeseni odpadlo listje. Tudi najljubši refren vam ne bo pobegnil, če vas med poslušanjem nekdo zmoti, saj se zavoljo notranjega senzorja trenutno predvajana vsebina nemudoma ustavi, ko odstranite slušalko iz ušesa. Še več, ko le-to vstavite nazaj v uho, se medij začne predvajati naprej!

Pravzaprav omogočajo tako imenovani ”multitasking”, ker omogočajo, da ste hkrati z računalnikom prisotni priklopljeni na konferenco, vmes pa se lahko oglasite na pomemben klic z mobilca. Tega sprejmete tako, da dvakrat ”tapnete” po slušalki oziroma trikrat za končanje ali zavrnitev klica. En daljši dotik vklopi ali izklopi delovanje aktivnega odpravljanja šumov iz okolice, medtem ko pri predvajanju glasbe dva dotika pomenita pavzo, trije pa naslednjo skladbo.

Za dodatno razširitev funkcionalnosti brezžičnih slušalk, si velja omisliti Xiaomijev pametni telefon, ki postreže s kopico možnosti personaliziranih nastavitev, med drugim se vam natančno izpiše status napolnjenosti leve in desne slušalke ter šatulje. Presune dejstvo, da slušalke premorejo umetno inteligenco, s katero analizirajo količino hrupa v okolici ter jo sorazmerno zreducirajo. In da to deluje čim bolj optimalno, Xiaomi v svojem sistemu ponuja še enega asa v rokavu – preverjanje dobrega ali tesnega prileganja slušalke ušesni votlini.

Redmi Buds 3 Pro so hudičevo dobre slušalke, ki prepričajo v vseh pogledih. Pravzaprav so v tem trenutku zelo dobra in premišljena izbira. Ne le, če si dražjih ne morete privoščiti, ampak lahko s konkurenčno izbiro prejmete tehnično odličen produkt po dostopni ceni 69,99 evra, ter s tem prihranite.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button