TehnikaTesti

Quad Lock: Najboljši ekosistem nosilcev za pametni telefon?

Telefonski nosilci za številne raznolike dejavnosti s skupnim imenovalcem.

Morda se sliši preprosto, vendar je sila težko ob sebi vseskozi imeti mobilni telefon, sploh če ga želimo uporabljati na varen način. Tek, vožnja z motorjem in kuhanje so dejavnosti pri katerih lahko gre marsikaj narobe. Nosilci ali držala za pametno napravo so v tem primeru zelo priročna stvar, še posebej, če so povezani v ekosistem kakršen je Quad Lock.

Najverjetneje je že vsak izmed nas imel opravka s kakšnim držalom za telefon. Skupna lastnost vseh je ta, da niso tipski in posledično ne opravijo svoje naloge tako kot je bilo obljubljeno na prodajnem letaku. Takšna držala so največkrat tudi zasnovana na zgolj eno funkcijo – držalo v avtomobilu, na motorju ali stojalo na mizi, zato ne čudi, da sem nekaj držal preprosto pospravil v predal ali koš za smeti.

Tipski priklop, številna držala

Pred časom sem privzdignil obrv nad nosilci ter držali Quad Lock. Ime izhaja iz koncepta zatiča s štirimi jezični in nudi uporabniku razvejan sistem nosilcev ter držal za pametne telefone, ki si kupec izbere glede na svoje individualne potrebe. Slednje uporablja z namenskim tipskim ovitkom za telefon, kateri na hrbtni strani vsebuje pritrdilni sistem – Quad Lock.

Vstopnica v Quad Lock ekosistem je torej tipski ovitek. Podjetje ponuja ovitke za številne modele pametnih telefonov svetovnih proizvajalcev. Na zavihku Apple boste našli ovitke za model Iphone 5 pa vse do aktualnega Iphone 12 Pro Max, h katerim se pridružujejo še ovitki za modele Samsung, Google Pixel ter Huawei (za podrobnejši seznam kliknite tukaj). V primeru, da med naštetimi ne najdete svojega aparata, pa Quad Lock ponuja univerzalni adapter, ki se ga namesti na zadnjo stran bilo katerega pametnega telefona.

(Aktivnost). Potrebuješ držalo?

Ko imamo enkrat svoj telefon oblečen v ovitek Quad Lock, se lahko sprehodimo po ponudbi držal, ki bi potencialno izboljšala našo povezljivost s svetom tekom izvajanja posamezne aktivnosti. Držala so razvrščena v kategorije kolesarjenje, vožnja z motorjem in avtomobilom, tek ter različne življenjske aktivnosti, ki jih izvajamo čez dan – kuhanje, brskanje po telefonu, pisarniško delo ter polnjenje telefona.

Sodelavci uredništva caranduser.com smo preizkusili delovanje ekosistema Quad Lock na kolesu, na motorju, v avtomobilu ter dodatke kot so glava za brezžično polnjenje, obročno stojalo ter ”dežno ogrinjalo” (poncho).

Skupna lastnost vseh držal in komponent je robustna ter premišljena zasnova, kar se odraža v minimalnem številu sestavnih delov kot tudi po količini prostora, ki ga posamezno držalo zavzame v funkciji. Prav tako je pohvale vredna kvaliteta končnega produkta ter izgled, kar enako velja za embalažo in priložena navodila.

V praski se Quad Lock zelo dobro izkaže, ker odlično opravi svojo funkcijo. Naj si bo v avtomobilu, na kolesu ali na polnilnem stojalu v pisarni. Enostaven sistem vpetja ne povzroča sivih las, saj se telefon z obratom varno zaklene v držalo, s katerega se elegantno sname s pritiskom na vzvod. Brez številnih neuspelih poskusov.

Omembe vredno je še kombiniranje nastavkov držal, saj se denimo lahko glava za brezžično polnjenje priklopi tako na držalo za v avtomobil kot na tistega za v pisarno. Najpomembneje pri vsem tem pa je, da se Quad Lock dodatek na ovitku pravzaprav ne čuti. Tipski ovitek je sicer nekoliko debelejši, a še vedno ne tako kot kakšni varnostni ovitki. Obdan je v prijeten, nedrseč material, ki začuda ne ljubi prstnih odtisov. Rokovanje je zavoljo tega okretno, telefon lepo zdrsne v zadnji žep oziroma se ga lepo drži v rokah med pogovorom.

S sistemom Quad Lock lahko resnično integrirate pametni telefon v vaš življenjski slog in v primeru, da zamenjate mobilno napravo, se z nakupom novega tipskega ovitka, zabavne aktivnosti nemoteno nadaljujejo.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

4 komentarjev

  1. Zdravo,

    zanimam se za nakup univerzalne nalepke quadlock za telefon, ampak ne najdem strani ki bi posiljala artike brez prevelike postnine. Zanima me kje priporocate nakup, samo nalepke.

    Lp, Anže

Back to top button