NoviceTehnika

Prihaja Galaxy AI umetna inteligenca

Nova posodobitev uporabniškega vmesnika One UI 6.1 prinaša revolucionarno mobilno umetno inteligenco še večim uporabnikom naprav Samsung Galaxy.

Samsung je sporočil, da bodo izjemne funkcije Galaxy AI, ki so bile predstavljene z Galaxy S24 serijo v začetku tega leta, od danes, 28. marca 2024, na voljo tudi v izbranih predhodnih napravah Galaxy. Z novo posodobitvijo operacijskega sistema One UI 6.1 bo mobilna umetna inteligenca na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9. Ta posodobitev zvišuje standard uporabniške izkušnje mobilne umetne inteligence s hibridnim pristopom, ki združuje umetno inteligenco v napravi in v oblaku.

Umetna inteligenca (UI) je ena največjih prebojev našega časa, pri čemer verjamemo, da bodo prav mobilne naprave postale glavna točka dostopa do UI tehnologije. Umetna inteligenca na mobilnih napravah bo preoblikovala način, kako uporabniki komunicirajo s svojimi napravami, svojimi najbližjimi in svetom okoli njih, s tem pa odpira nove možnosti za vse. Galaxy AI predstavlja mobilno UI na resnično pomenski način, ki odklepa brezhibno komunikacijo in neovirano ustvarjalnost ter produktivnost.

Med potovanjem lahko uporabniki izkusijo moč funkcije Tolmač (Interpreter). Znajdete se v tipični italijanski trattorii, kjer bi radi naročili lokalne specialitete, vendar se ne počutite povsem domače pri govorjenju italijanskega jezika. S funkcijo Tolmač na vaši napravi Galaxy lahko enostavno oddate naročilo v svojem maternem jeziku, Tolmač pa bo v realnem času prevedel vaše besede v italijanščino, s čimer boste lažje komunicirali z osebjem restavracije.

Poleg tega lahko s funkcijo Sprotni prevod (Live translate) med sprehajanjem po mestu prevajate vse. Na primer informativne table in se tako znajdete natanko tam, kamor ste namenjeni. S kamero vašega telefona preprosto skenirate besedilo table in Sprotni prevod bo avtomatsko prevedel besedilo. Ko raziskujete znamenitosti, kot sta rimski Kolosej ali Panteon, lahko izkoristite funkcijo Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google). S prstom obkrožite fotografijo zgradbe ali spomenika na zaslonu vašega telefona in takoj prejmite vse zanimive informacije o njih. Vse to lahko obogati vaše razumevanje zgodovine in kulturnega pomena teh krajev.

Vse že posnete fotografije lahko še izboljšate z uporabo funkcij Predlogi za urejanje (Edit Suggestion) in Generativno urejanje (Generative Edit). Prva bo poskrbela, da naprava sama predlaga najboljše popravke fotografije, z Generativnim urejanjem pa boste lahko s slike odstranili moteče elemente na fotografiji, od ljudi do odsevov.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button