NoviceTehnika

Predstavljamo Top 5 aplikacij za otroke

Ko lahko telefon prepustite otroku brez slabe vesti.

V sodobnem digitalnem svetu je povsem razumljivo, da starše skrbi, koliko časa njihovi otroci preživijo zatopljeni v zaslone svojih ali njihovih pametnih telefonov. A ta skrb se lahko preoblikuje v priložnost za spodbujanje razvoja, kreativnosti in učnih sposobnosti otrok. V dobi tehnologije, ko so zaslonski časi postali neizogiben del vsakdana naših otrok, se mnogi starši sprašujejo o vplivu te tehnologije na razvoj in dobrobit njihovih otrok. Nedavna študija objavljena v znanstveni publikaciji “Child Development” pa prinaša spodbudne ugotovitve, ki kažejo, da tehnologija, ko je uporabljena premišljeno, ni le neizogibna, ampak lahko celo služi kot dragoceno orodje za spodbujanje učenja in kreativnosti.

V Huawei AppGallery in Gbox smo tokrat prebrskali in izpostavili pet najboljših brezplačnih aplikacij, s katerimi bo čas, ki ga vaš otrok preživi na pametnem telefonu Huawei, čim bolj pametno naložen.

1. Kids Coding Skills
Aplikacija ” Kids Coding Skills” je izjemno orodje za učenje osnov programiranja skozi zabavne in interaktivne igre. Namenjena je predvsem mlajšim otrokom in uvaja koncepte, kot so zaporedja, zanke in pogoji na način, ki ga lahko razumejo tudi najmlajši. S tem ko otroci ustvarjajo preproste programe, razvijajo logično mišljenje in reševanje problemov. Razveselili pa se boste tudi dejstva, da je aplikacijo mogoče uporabljati tudi brez povezave z internetom.

2. Magic Pencil
“Magic Pencil” je aplikacija za ustvarjanje, ki otrokom pomaga razvijati njihove risarske sposobnosti in fino grafo-motoriko skozi zabavno pustolovščino. Aplikacija je zasnovana tako, da spodbuja otrokovo kreativnost, hkrati pa uči osnovne koncepte geometrije in oblikovanja.

3. Learning Kids
“Learning Kids” je aplikacija, ki bo vašemu otroku pomagala usvojiti nekaj besedišča angleškega jezika. Tako se bo otrok naučil poimenovanja števil do 20, abecede, dni v tednu, mesecev, barv, oblik, sadja in zelenjave. Poleg slikovnega prikaza in zapisa, je na voljo tudi pravilna izgovarjava besed!

4. Flip a Clip
“Flip a Clip” omogoča otrokom, da ustvarjajo lastne animirane zgodbe. Se spomnite, kako smo kot otroci v beležke risali preproste matematične možičke, ki so se ob naglem listanju premikali? Aplikacija je odlična za spodbujanje narativnih sposobnosti, saj otroci ustvarijo junake in prizore, ki s pomočjo animacije oživijo. Otroci se med ustvarjanjem svoje animacije učijo osnov pripovedovanja in digitalnega ustvarjanja.

5. GoNoodle
Aplikacija “GoNoodle” je edina v našem naboru, ki jo boste morali naložiti preko aplikacije GBox, a verjemite, da se izplača! Spodbuja gibanje in aktivnost s pomočjo zabavnih plesnih rutin in iger. Namenjena je razgibavanju otrok in je odličen način za vključevanje telesne aktivnosti v digitalno igro.

Rudi Leskovec
foto: Huawei

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button