NoviceTehnika

Povpraševanje podjetij po Samsungovih zložljivih pametnih telefonih v nenehnem vzponu

Število zložljivih pametnih telefonov Galaxy, dobavljenih podjetjem, se je v zadnjem letu več kot podvojilo. Največji interes zanje so izkazali finančni strokovnjaki.

Podjetje Samsung Electronics je sporočilo, da se je število prodanih pametnih telefonov Galaxy Z Fold in Galaxy Z Flip za poslovno uporabo na letni ravni več kot podvojilo. Od januarja do oktobra 2022 se je število zložljivih pametnih telefonov, ki jih je Samsung pogodbeno oddal poslovnim strankam, v primerjavi z enakim obdobjem leta 2021, povečalo za 105 %.

Podjetje pričakuje, da bodo pošiljke zložljivih pametnih telefonov tako za poslovno kot zasebno uporabo kmalu dosegle 16 milijonov enot po vsem svetu – kar predstavlja 73-odstotno povečanje glede na prejšnje leto. Ker zložljiva oblika telefona postaja izredno priljubljena, podjetje pričakuje, da bo leta 2023 število dobavljenih enot naraslo na kar 26 milijonov. Poenostavljena večopravilnost na velikem zaslonu in zmogljive optimizacije aplikacij za zložljive naprave prispevajo k vedno večji priljubljenosti med poslovnimi uporabniki.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button