NoviceTehnika

Poco F4 in Poco X4 GT

Pametna telefona Poco F4 in Poco X4 GT sta novi zastavono blagovne znamke Poco.

Poco F4

Poco F4 je opremljen z naborom čipov Snapdragon 870 in ima 7 nm procesor s podporo 5G. Naprava ima glavno jedro Poco z najvišjo frekvenco, ki deluje pri 3,2 GHz. Procesorska moč Poco F4 ponuja skrajšane čase nalaganja aplikacij, podpira grafično intenzivne igre in omogoča gladko pomikanje po spletnih straneh in aplikacijah. Visoko zmogljivost vzdržuje z nadgradnjo na tehnologijo LiquidCool 2.0 s super veliko hladilno enoto 3.112 mm². Vodilni RAM LPDDR5 in UFS 3.1 ROM Poco F4 omogočata hitrejši dostop do podatkov, kar je odlično za večopravilnost med zahtevnimi aplikacijami.

Poco F4 je najtanjši model v liniji Poco doslej. Napravo odlikuje 6,67-palčni zaslon E4 AMOLED in ultra majhen 2,76-milimetrski DotDisplay, ki je eden najmanjših v industriji. Vodilni zaslon ima hitrost osveževanja 120 Hz in hitrost vzorčenja na dotik 360 Hz za manjšo zakasnitev odziva. Z največjo svetlostjo zaslona 1.300 nit Poco F4 zagotavlja, da je vsak trenutek prikazan v svojih vrednostih glede podrobnosti in kontrasta. Dvojna zvočnika z Dolby Atmos prispevata k poglobljeni izkušnji z zagotavljanjem dinamičnega in kristalno čistega zvoka.

Nastavitev trojne zadnje kamere v Poco F4 vključuje prvi dodatek k optični stabilizaciji slike (OIS) na glavni kameri naprave s 64 MP, kar zagotavlja jasne in ostre fotografije tudi pri šibki svetlobi. Glavni kameri s 64 MP sta priložena ultra široka kamera z 8 MP in makro kamera z 2 MP. Ta trojni niz skupaj zajame tudi najmanjše podrobnosti. Nastavitev kamere v Poco F4, ki je opremljena s 4K, ima veliko zabavnih in priročnih funkcij, vključno z načinom panoramskega selfija, nočnim načinom, AI Skyscaping 4.0 in AI Erase 2.0.

Poco F4 je opremljen s 4.500 mAh (tipsko) baterijo in 67 W turbo polnjenjem, kar pomeni, da potrebuje samo 38 minut, da se napolni do 100 %. S popolnoma napolnjeno baterijo omogoča do 10 ur igranja iger, 21 ur predvajanja videoposnetkov in 119 ur predvajanja glasbe. Naprava uporablja tehnologijo Middle Middle Tab (MMT), metodo hitrega polnjenja, ki povezuje električne tokove v dve razdeljeni smeri za izboljšano hitrost in stabilnost polnjenja ter ohranja najvišjo raven zmogljivosti v daljšem časovnem obdobju.

Poco X4 GT

Poco X4 GT ima nabor čipov MediaTek Dimensity 8100 in napreden 5 nm procesor TSMC, ki uporabnikom omogoča hitro delovanje, hkrati pa ohranja nizko porabo energije in se komaj kaj segreva. Poco X4 GT ima vodilna LPDDR5 RAM in UFS 3.1 ROM, zaradi česar je ta naprava ena izmed najhitrejših glede RAM-a in shranjevanja ter izjemno učinkovita pri igranju iger z visoko frekvenco sličic. Hladilni sistem LiquidCool Technology 2.0 ohranja čip hladen in skrbi za nemoteno delovanje, kar uporabnikom omogoča, da napravo potisnejo do meje.

Prvič na napravi Poco je bilo predstavljeno inovativno razmerje LCD zaslona 20,5:9, zaradi česar je naprava udobna za oprijem in enostavna za držanje. S ciljem ponuditi najboljši LCD na trgu prihaja s prvim zaslonom LCD True Display v napravi Poco. Prilagoditev barvne temperature zaslona je odvisna od zunanjih okoljskih svetlobnih pogojev, kar omogoča udobno gledanje. Za odlično izkušnjo gledanja Poco X4 GT omogoča zmanjšanje škodljive modre svetlobe na ravni strojne opreme za do 30 %. Poco X4 GT prinaša milijardo barv in podpira širok barvni razpon DCI-P3 za ostrejše kontraste in bogatejše podrobnosti na zaslonu.

Poco X4 GT hitro in varno napolni svojo baterijo s 5.080 mAh (tipsko) s 67 W turbo polnjenjem, ki se napolni do 100 % v samo 46 minutah. Pri 6-minutnem polnjenju se lahko napolni do 25 %, po 30-minutnem pa se bo napolnil do 85 %. S pomočjo tehnologije Middle Middle Tab (MMT) lahko igrate več kot 90 minut s samo 10 minutami polnjenja.

Poco X4 GT ima vsestransko nastavitev trojne zadnje kamere in stereo zvočnike Dolby Atmos, hkrati pa je na voljo tudi kamera 4K s priročnimi in kul funkcijami, ki uporabnikom pomagajo doseči svoj ustvarjalni potencial. S 64 MP glavno kamero, 8 MP ultra široko kamero in 2 MP makro kamero fotografije zajamejo vsako podrobnost, blizu ali daleč. Za visokokakovostne selfije pa je na voljo sprednja kamera s 16 MP. Z vnaprej nameščenimi 19 predlogami za vloge in s funkcijo Osnutki bodo uporabniki lahko snemali in urejali kakovostno vsebino od samega začetka.

Razpoložljivost

Poco F4 bo na voljo v treh barvah: Night Black črni, Moonlight Silver srebrni, Nebula Green zeleni. Na voljo bo tudi v dveh različicah: 6 GB + 128 GB in 8 GB + 256 GB.
6 GB + 128 GB: priporočena maloprodajna cena je 399 evrov prek uradnih prodajnih kanalov.
8 GB + 256 GB: priporočena maloprodajna cena je 449 evrov prek uradnih prodajnih kanalov.

Poco X4 GT bo na voljo v treh barvah: srebrni, črni, modri. Na voljo bo tudi v dveh različicah: 8 GB + 128 GB in 8 GB + 256 GB.
8 GB + 128 GB: priporočena maloprodajna cena je 379 evrov prek uradnih prodajnih kanalov.
8 GB + 256 GB: priporočena maloprodajna cena je 429 evrov prek uradnih prodajnih kanalov.

Rudi Leskovec
foto: Poco

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button