TehnikaTesti

Pitaka MagEZ Slider 2

Počasi končujemo naše raziskovanje kakovostnih in dizajnersko atraktivnih dodatkov za pametne naprave, proizvajalca Pitaka.

Gre za pametno 2-v-1 (oz. ob dokupu dodatka za polnjenje pametne ure 3-v-1) namizno postajo za pametne naprave, glavni del postaje predstavlja magnetni brezžični polnilec z močjo polnjenja do 7,5 W. ki Ob potegu navzgor (z ali brez telefona) se sname z USB-C priključka in postane Power Bank s kapaciteto 4000mAh in funkcijo brezžičnega polnjenja, namenjen vsem napravam, ki podpirajo brezžično magnetno polnjenje.

Drugi del naprave predstavlja brezžični Qi polnilnik namenjen  uporabnikom brezžičnih slušalk katerih shranjevalne škatlice podpirajo funkcijo brezžičnega polnjenja. Čeprav ob prvem pogledu na postajo ta »operacija« izgleda nemogoče so pri Pitaki priložili lično oblikovano magnetno poličko ki nam to opravilo omogoči, kadar ga potrebujemo, v primeru neuporabe pa ne kazi izgleda postaje.

Opcijski del postaje pa predstavlja USB-C izhod na desni strani naprave, kateri lahko služi kot dodaten polnilni izhod za vse naprave z USB-C priključkom, ob dokupu ustreznega vmesnika pa omogoči polnjenje Apple Watch ure.

Čeprav je Pitaka MagEZ Slider 2 prvenstveno namenjen uporabnikom »jabolčnega eko sistema«, kar se vidi predvsem pri tem, da se odstranljivi power bank odlično ergonomsko prilega najnovejšemu Applovemu iPhonu 15 Pro in da sta tudi preostali dve funkciji postaje oblikovani z mislimi na Applove izdelke, pa to ne pomeni da ga ni možno uporabljati tudi z ostalimi napravami.

Funkcijo magnetnega brezžičnega polnjenja si lahko zagotovite tudi z uporabo PITAKINIH MAGEZ ovitkov katere smo predstavili pred časom. Magnetna polička in Qi polnilec za slušalke že sama po sebi omogočata polnjenje kompatibilnih slušalkm ne glede na proizvajalca, vašo pametno uro pa lahko ob uporabi ustreznega vmesnika in originalnega polnilca polnite in odložite ob priključitvi na stranski USB-C priključek postaje. Kot primer vam ponujamo našo rešitev za polnjenje ure.

Ob vseh električnih dobrotah, ki jih MagEZ Slider 2 nudi, velja poudariti še pralno gelirano podnožje, ki postaji zagotavlja zanesljiv oprijem na vseh podlagah in vrtljivo podnožje s funkcijo zaklepa za lažje nameščanje ter odstranjevanje napravic ki se polnijo na postaji. Stilsko dovršen izgled, kakovost izdelave in uporabljeni materiali dodajo zgolj piko na i tej postaji

Vse ljubitelje hitrega polnjenja moramo na tem mestu malce razočarati saj postaja omogoča brezžično polnjenje (ne glede na to ali je power bank priključen ali izključen iz postaje) z močjo »le« 7,5W.

Če iščete univerzalno modularno polnilno postajo za vaše vsakodnevne elektronske spremljevalce in dajete prednost kakovosti izdelave in dovršenem izgled pred hitrostmi polnjenja, potem le obiščite uradno PITAKA SPLETNO TRGOVINO.

Tehnične lastnosti:

  • Vhodna moč postaje: DC 9V/2.22A
  • Moč polnilnega priključka power banka: DC 5V/2A
  • Izhodna moč stranskega USB-C priključka: DC 5V/1A
  • Kapaciteta power banka: 4000mAh
  • Polnilna moč brezžičnega polnjenja power banka: 5W/7.5W
  • Izhodna moč Qi polnilnika za slušalke: 5W

*navedene moči polnjenja so na voljo ob uporabi napajalnika z močjo vsaj 20W

Dimenzije in teža:

  • MagEZ Slider Dock 2: 90.6 x 76.7 x 112mm, teža: 238g
  • MagEZ Battery Pack 2: 97.3 x 62 x 14.2mm, teža: 112g

Vsebina paketa:

V lično oblikovani embalaži, poleg zahvale in posvetila, ob nakupu prejmete osnovno postajo MagEZ Slider Dock, MagEZ Battery Pack, magnetno poličko za polnjenje slušalk in USB kabel z priključkoma tipa C na obeh straneh. Cena: 126,65 evrov ob trenutno upoštevanem popustu (redna cena 149 evrov)

PREDNOSTI:

+ modularnost
+ možnost uporabe kot magneti power bank
+ kakovost izdelave
+ izgled
+ uporabljeni materiali
+ vrtljivo podnožje

SLABOSTI:

– Cena (katero kakovost izdelave in modularnost odtehtata)
– Hitrost brezžičnega polnjenja

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button