NoviceTehnika

Pet uporabnih nasvetov za spomladansko čiščenje pametnega telefona

Narava se prebuja, dnevi so vedno daljši ...

Začetek pomladi običajno radi izkoristimo za čiščenje, to pa je prava priložnost, da spomladansko počistite tudi svoj pametni telefon.

Na njem se rado nabere preveč aplikacij, ki jih niti ne uporabljamo, velikokrat pa tudi velike datoteke, ki zavzamejo preveč prostora za shranjevanje. Tako je HMD Global, dom telefonov Nokia, pripravil nekaj uporabnih nasvetov, kako očistiti svojo pametno napravo in jo pripraviti za nove dogodivščine v tem letu.

1.    Znebite se aplikacij, ki jih ne uporabljate

Na vašem telefonu se zagotovo najdejo aplikacije, ki jih že nekaj časa niste uporabljali. Izbrišite jih. Na telefonih Android pojdite na Nastavitve, nato Aplikacije in preverite, katere aplikacije že nekaj časa niste uporabljali. Nato lahko odstranite tiste, ki jih ne uporabljate vsak dan.

2.    Preverite lokacijo

Nekatere aplikacije samodejno nastavijo sledenje vaši lokaciji, tudi če jih ne uporabljate. To seveda vpliva na porabo vaše baterije, zato je dobro, da pregledate vse aplikacije, ki jih imate nameščene na telefonu. Pojdite v Nastavitve, nato Aplikacije in preverite, katera dovoljenja ima vsaka aplikacija, nato pa jih nastavite na »uporabljaj lokacijo samo med uporabo aplikacije« in tako varčujte baterijo telefona.

3.    Počistite predpomnilnik

Predpomnjeni podatki na vašem telefonu so uporabni, saj tako hitreje dostopate do spletnih strani, ki jih redno obiskujete. Vendar pa lahko to porablja tudi vaše mobilne podatke. V telefonih Android pojdite na Nastavitve, nato Aplikacije, *vstavite spletni brskalnik po vaši izbiri *, nato na Shramba in predpomnilnik ter počistite pomnilnik in predpomnilnik.

4.    Posodobite svoj telefon

Redno posodabljanje telefona pomeni, da bo vaša naprava dlje časa varnejša. Če vaš telefon ne uporablja najnovejše različice razpoložljive programske opreme, ste najbrž prikrajšani za nove odlične funkcije ter izpostavljeni različnim spletnim napakam in kibernetskim grožnjam. Če želite preveriti, ali je na voljo nova posodobitev programske opreme, pojdite v Nastavitve> O telefonu> Preveri posodobitve in nato lahko posodobite telefon, če je seveda na voljo nova različica programske opreme.

5.    Premaknite in preuredite

Razmislite o tem, da fotografije, ki jih imate shranjene na telefonu, prenesete na zunanji disk ali v oblak. Tako ne boste imeli le več prostora za shranjevanje v telefonu, ampak boste tudi prepričani, da so podatki shranjeni na varnem in tako se ne boste več bali, tudi če izgubite telefon.

Rocco
foto: HDM Global

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button