NoviceTehnika

Odyssey Neo G8

Odyssey Neo G8 ponuja osveževalno frekvenco 240 Hz s tehnologijo Quantum Mini LED.

Samsung je najavil globalno razpoložljivost serije igralnih monitorjev Odyssey G85NB in G75NB za leto 2022. Novi 32-palčni Odyssey Neo G8 je prvi in najhitrejši monitor na svetu, ki združuje ukrivljeno ploščo VA 4K (3.840 x 2.160) 1000R s tehnologijo Quantum Matrix, izjemno hitro osveževalno frekvenco 240 Hz in odzivnim časom 1 ms (GtG). Ločljivost 4K podpira tudi barvni razpon do 95 % barvnega razpona DCI-P3. Oblikovanje monitorja Neo G8 je navdihnil ikonični slog monitorja Odyssey Neo G9, ki ponuja hladno zunanjost, ki je opremljena z vrhunskimi funkcijami za igralno zmogljivost.

Skupaj z AMD FreeSync Premium Pro osveževalna frekvenca 4K 240 Hz in nizek odzivni čas 1 ms igralcem omogočata izjemno natančnost v resničnem svetu, da lahko maksimalno izkoristijo svoj potencial in tekmujejo na najvišji ravni v vsakem igralnem okolju. Neo G8 uporablja tudi tehnologijo Quantum Mini LED, ki omogoča izjemno fino in natančno upravljanje gosto nameščenih diod LED, kar zagotavlja, da igralci vidijo tako temne kot svetle prizore, kot so si jih zamislili. Poleg tega tehnologija Quantum HDR 2000 z največjo svetilnostjo 2.000 cd/ m² in statičnim kontrastnim razmerjem milijon proti ena poudari najbolj subtilne podrobnosti za neprimerljivo potopitev.

Osvetlitev CoreSync, ki jo najdete na zadnji strani monitorja, samodejno zazna barve na zaslonu in jih projicira v resničnem življenju ter tako ustvari globlji občutek potopitve. Monitor je opremljen z novo tehnologijo zaslona, imenovano Matte Display, ki zagotavlja tako zaščito proti bleščanju kot proti odbijanju, kar zmanjšuje motnje in ohranja uporabnike osredotočene na vsebino pred njimi. Poleg tega monitor ponuja stojalo z nastavljivo višino (HAS) ter funkcijo vrtenja in nagiba za ergonomsko učinkovitost in namestitev v skladu s standardi VESA (Video Electronics Standards Association).

Odyssey z novim Odyssey Neo G7, 32-palčnim monitorjem 4K (3.840 x 2.160) z ukrivljeno ploščo VA 1000R, ki ponuja 165 Hz frekvenco osveževanja in 1 ms odzivni čas (GtG1), kar zagotavlja vrhunsko igralno zmogljivost. To zmogljivost poganjajo številne enake funkcije kot pri modelu Odyssey Neo G8, vključno z AMD FreeSync Premium Pro, tehnologijo Quantum Mini LED ter Quantum HDR 2000 z največjo svetilnostjo 2.000 cd/ m² in statičnim kontrastnim razmerjem milijon proti ena. Igralci lahko tudi hitreje pridejo do svoje vsebine, ne da bi jim bilo treba preklapljati med več vhodi, tako da preprosto vklopijo računalnik, monitor pa takoj prepozna in preklopi med vhodi.

Gaming monitorji Samsung Odyssey G85NB in G75NB so po vsem svetu na voljo od julija, časovni razpored začetka prodaje pa se razlikuje glede na regijo. V Sloveniji je G85NB na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 1.499 evrov, G75NB pa po proporočeni maloprodajni ceni 1.299 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button