NoviceTehnika

Novi Xiaomi Mi Mix prinaša zelo pomembno novost

Danes bo kitajski proizvajalec pametnih telefonov predstavil nov telefon z oznako Mi Mix. Ta v svet pametnih mobilnih naprav prinaša zares imenitno tehnologijo.

Ravno, ko smo ponotranjili zamisel, da več kamer, senzorjev in leč na pametnem telefonu, pomeni tudi boljše fotografije, je Xiaomi napovedal skoraj revolucionarno novost. Ne revolucionarno, ker bi takšna zasnova ne obstajala že dolga leta, pač pa zato, ker jo bodo kot prvi prenesli v takšen format uporabe. Govora je o tekočinski leči. Kot namiguje že ime, je bistvena komponenta takšne leče plast tekočine, ki ima pod električno napetostjo sposobnost spreminjanja fokusa in fokalne dolžine. Z eno samo kamero je torej mogoče fotografirati tako v makro kot telefoto načinu. Kitajci obljubljajo, da bo tudi samodejno ostrenje neprimerno hitrejše kot pri konvencionalnih senzorjih. Tehnologijo tekočinske leče se sicer pretežno uporablja v različnih industrijskih aplikacijah, kjer se klasična mehanska leča obrabi prehitro.

Serija Mi Mix se zdi kot nalašč za takšen “eksperiment”. Spomnimo, da je ravno Mi Mix 3 leta 2018 požel nemalo zanimanja z mehansko drsno kamero za fotografiranje “sebkov”, Mi Mix Alpha pa je imel zaslon, ki se je ovijal okrog celotne naprave.

Seveda se bomo o novincu podrobneje še razpisali.

Rok Rabič
foto in video: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button