NoviceTehnika

Novi One UI 4 prinaša še boljšo mobilno izkušnjo

Nova verzija operacijskega sistema prinaša več prilagajanja, več zasebnosti in številne druge novosti.

Samsung je pred kratkim objavil uradno predstavitev posodobljenega operacijskega sistema One UI 4, ki bo prvič na voljo v seriji naprav Galaxy S21, ki vključuje Galaxy S21, Galaxy S21+ in Galaxy S21 Ultra, kmalu pa bo na voljo tudi na prejšnjih serijah Galaxy S in Note, prav tako pa tudi na seriji A. Z novimi možnostmi prilagajanja, nastavitvami zasebnosti in še lažjemu dostopu do širokega ekosistema Samsung, One UI 4 prinaša še boljšo mobilno izkušnjo, ki v ospredje postavlja uporabnika, njegove potrebe in zahteve.

One UI 4 uporabnikom omogoča ustvarjanje prilagojene mobilne izkušnje, ki je temelji na njihovih edinstvenih potrebah in izražanju individualnosti. Izbirajo lahko med velikim naborom barvnih palet, ki prilagodijo ‘look&feel’ celotne naprave – od zaslona, do ikon, menija, gumbov in ozadja. Na novo zasnovani pripomočki pa omogočajo še boljše prilagajanje. Še nikoli ni bilo lažje svoji mobilni napravi vnesti toliko individualnosti. Uporabnik se odslej lahko povsem preprosto izrazi z še večjim naborom emojijev, GIF-ov in nalepk, ki so na voljo kar s tipkovnice.

Samsung z operacijskim sistemom One UI 4 uvaja najnovejše možnosti zasebnosti in zaščite. Uporabnik lahko izbere, kaj želi ohraniti le zase. Naprava opozori, ko neka aplikacija želi dostop do kamere ali mikrofona, uporabnik pa lahko do vseh nastavitev varnosti enostavno dostopa preko nove nadzorne plošče, ki na enem mestu združuje vse nastavitve varnosti in zasebnosti. Partnerstva med podjetjem Samsung in drugimi vodilnimi tehnološkimi velikani, kot je Google, uporabniku zagotavljajo izkušnjo ob uporabi storitev in aplikacij. To pomeni, da uporabnik lahko preprosto uživa ob uporabi aplikacij kot je na primer Google Duo, ki omogoča visoko kakovostne videoklice med prijatelji in družinskimi člani.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button