NoviceTehnika

Nova BMW serija 5 tudi po meri avdiofilov

Novo poglavje v sodelovanju dveh premijskih znamk.

Da za ozvočenje v »bavarski petici« poskrbi znano britansko podjetje Bowers & Wilkins ni presenečenje, saj so Otočani že večkrat opremili tako redne serije kot tiste bolj bohotne BMW primerke. Celotna zgodba je svoje temelje dobila v letu 2015 ob vgradnji B&W ozvočenja Diamond Surround Sound System v BMW serijo 7.

Tokrat sta podjetju še poglobili svoje sodelovanje, saj bodo pri B&W poskrbeli za skoraj audiofilsko razpoloženje v nedavno predstavljeni seriji 5, ki vključuje tudi povsem električno različico i5. Slednja bo opremljena s 17 zvočniki, medtem ko bo le-teh v klasični seriji 5 osemnajst. Skupna zmogljivost znaša 655 W in prinaša izredno čist zvok ter sistem iz lahkih a izredno togih materialov.

Celoten sistem tvori sedem 25-milimetrskih visokotoncev iz aluminija, sedem 100-milimetrskih srednjetoncev od katerih so štirje izdelani na osnovi tehnologije Continuum ter nenazadnje še dvojice dvojnih nizkotoncev, ki sta razporejeni v nasprotni uravnoteženi formaciji. Rezultat je natančen in prečiščen zvok, ki zmanjšuje neželene vibracije. Klasična serija 5 ima pod sprednjima sedežema nameščena dva bas nizkotonca (subwoofer), medtem ko je pri i5 nameščen zgolj en in sicer v prtljažnem prostoru. Ko se vam bo namesto zvoka šestvaljnika ali piša neslišnega pogona zahotelo nekaj uravnotežene in kvalitetne melodije, bo imela BMW serija 5 vsekakor prav odgovor na to.

Blaž Likovič
foto: B&W

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button