NoviceTehnika

Nokia XR21

Prvi pametni telefon Nokia, ki zdrži pritisk vodnega curka 100 barov.

Nokia XR21, ki je enakovredna telefonu Nokia 3310, je pametni telefon, ki je odporen na padce, prah in vodo. Zdrži vse, od padca iz hlačnega žepa in prvega udarca ob tla do 72-urnega pohoda v hudourniškem dežju. Nokia XR21 je izdelana okoli ohišja iz tlačno ulitega 100-odstotno recikliranega aluminija in je zaščitena z ohišjem iz trpežnih materialov in zaslonom Corning Gorilla Glass Victus, ki sta zasnovana in certificirana za odpornost na udarce.

Prejel je certifikat za vzdržljivost MIL-STD-810H, zaradi česar je odporen na padce, prah in vodoodporen. Poleg tega je med internim testiranjem Nokia XR21 preživela padec z višine 1,8 m, pa tudi potopitev v 1,5 m vode do ene ure in udarec z enakim pritiskom kot vodni curek 100 barov (višji od tlak porušitve gasilskih cevi Združenega kraljestva) s temperaturo vode 80 °C.

Vzdržljivost Nokie XR21 se razširi na življenjsko dobo baterije. Med polnjenji lahko traja dva dni.
Lahko prenese in se lahko uporablja pri temperaturah med -20 °C in +55 °C – slednja je za eno stopinjo manjša od najvišje temperature zraka, zabeležene na Zemlji, v kalifornijski Dolini smrti. In 6,49-palčni zaslon lahko uporabljate z mokrimi rokami, v dežju ali med nošenjem rokavic. Kot nalašč za preživeli vikend festival, celodnevni pohod ali kolesarjenje ali družinsko potovanje brez polnilnika.

Stereo zvočniki s predvajanjem OZO zagotavljajo dober zvok, ki zazna podrobnosti videoposnetkov, pesmi in podcastov. Najboljši slikovni algoritmi, ki jih poganja umetna inteligenca, ki jih najdete v napravah Nokia, kot so AI Portrait, Night Mode 2.0 in Flash Shot, zagotavljajo zajemanje spominov v odlični kakovosti. Za hrupna okolja so 96 dB stereo zvočniki opremljeni z načinom ojačevanja zvoka, ki vam pomaga slišati ojačene zvoke namesto hrupa v ozadju. Dva gumba za hitri dostop pa vam omogočata še hitrejši dostop do priljubljenih aplikacij in funkcij. Nokia XR21 bo na voljo v juniju oz. juliju 2023 v zeleni in črni barvi po ceni 599 evrov (različica 6/128 Gb).

Rudi Leskovec
foto: Nokia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button