NoviceTehnika

Nokia X20, X10, G20, G10, C10 in C20

Finska blagovna znamka HMD Global v Evropi predstavlja šest novih telefonov Nokia v treh ločenih linijah, nadgrajuje linijo avdio dodatkov in spodbuja potrošnike, naj dlje obdržijo svoje telefone.

HMD Global je napovedal prihod šestih novih pametnih telefonov – Nokia X20, Nokia X10, Nokia G20, Nokia G10, Nokia C20 in Nokia C10 .

Najboljša serija Nokia X, vmesna serija G in vstopna serija C zagotavljajo kakovostno izkušnjo, ki jo potrošniki pričakujejo od evropskega mobilnega podjetja. Izdelki so narejeni tako, da sta tako notranjost kot zunanjost zelo vzdržljivi, zahvaljujoč vodilni varnosti v industriji, izjemni vzdržljivosti in obljubi, da bodo ponujali najnovejšo programsko opremo, tako da bodo uporabniki svoj telefon lahko uporabljali dlje.

X-serija se predstavlja s pametnima telefonoma Nokia X20 in Nokia X10

Na vrhu novega portfelja ponosno sedita Nokia X20 in Nokia X10. Pomikajoč meje srednjega razreda ti pametni telefoni ponujajo izkušnje in kakovost, ki so daleč nad svojo ceno. Oba poganja najnovejša mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 480 5G, ki prinaša serijsko zmogljivost in resnično globalno 5Gii izkušnjo. Telefoni Nokia so zasnovani tako, da zdržijo preizkušnjo življenja z jedrom trajnosti in dolgoživosti. Ta trpežnost strojne opreme je združljiva s triletnimi varnostnimi posodobitvami in posodobitvami programske opreme. Namenjene so spodbujanju trajnostne porabe, podaljšanju življenjskega cikla izdelkov in zmanjšanju e-odpadkov.

Predstavljeni na čistem Android One ti pametni telefoni prihajajo z Androidom 11. Priznana optika ZEISS in inovativne rešitve umetne inteligence so v središču impresivno vsestranskih možnosti slikanja. S širokim 6,67-palčnim zaslonom Full HD + z luknjami bo vsa vsebina dostavljena na svež, privlačen zaslon. Nokia X20 in Nokia X10 imata tudi podaljšano triletno garancijo (ki presega industrijski standard) in 100-odstotno biorazgradljiv ovitek za telefon – zasnovan je tako, da je trd za tla, vendar mehak za zemljo – tako, da lahko svoj telefon dlje časa obdržite v rokah in ga ne odložite na odlagališče.

Stenski polnilnik in slušalke so odstranjeni iz prodajnih škatel, s tem se želijo dotakniti izziva 12.000 ton e-odpadkov, ki jih v EUiv ustvarjajo polnilniki za mobilne telefone. Po potrebi lahko stenske polnilnike uporabniki še vedno kupijo na spletnem mestu Nokia.comv. Zbrani denar bo namenjen dobrodelni organizaciji CLEAR RIVERS, ki si prizadeva za odstranjevanje plastičnih odpadkov iz mednarodnih vodnih poti.

Nokia X20 je opremljena z 32MP sprednjo kamero in 64MP štirikratno kamero na zadnji strani. Popolnoma nova funkcija dvojnega pogleda bo aktivirala dve kameri hkrati, tako da boste lahko posneli več strani ali več kotov zgodbe. Nato jo lahko še izboljšajte s številnimi možnostmi vodnih žigov. Nokia X10 bo prinesla izjemno vrednost, zato bo razveselila tiste, ki imajo manj kot 300 evrov proračuna. 48MP štirikratna kamera z zajemanjem Cinematic je dopolnjena s celotno paleto orodij za profesionalno urejanje, da lahko prilagodite, oblikujete in delite izstopajočo vsebino, ki bo navdihnila druge.

G-serija se predstavlja s pametnima telefonoma Nokia G20 in Nokia G10

G-serija predstavlja popolno ravnovesje pri izpolnjevanju vseh dnevnih potreb s pomočjo preproste tehnologije za reševanje problemov. Oba telefona serije G imata tridnevno življenjsko dobo baterije – doslej najdaljša na pametnem telefonu Nokia. Nokia G20 je podprta z Android obljubo, ki je na voljo na pametnih telefonih Nokia. Gre za tri leta mesečnih varnostnih posodobitev, s katerimi bodo podatki na telefonu izjemno varni, in dve leti posodobitev operacijskega sistema. Prvi članici se G-seriji pridružujeta z dolgo življenjsko dobo in izboljšano varnostjo, zahvaljujoč možnosti odklepanja telefona s prstnim odtisom ali obrazom, ter impresivnim 6,5-palčnim zaslonom s priročnim povečanjem svetlosti.

Nokia G20 je ustvarjalni studio na poti, ki se prilega dlani. Z osupljivo 48MP kamero, dovolj prostora za shranjevanje in izjemnim prostorskim zvokom OZO lahko uporabniki zajemajo in podoživijo svoje nepozabne trenutke v vsem svojem sijaju. Nokia G10 ima trojno zadnjo kamero in napredno slikanje z načini fotografiranja z umetno inteligenco, tako da bodo spomini popolnoma zajeti tudi pri zapletenih nastavitvah šibke svetlobe.

C-serija se predstavlja s pametnima telefonoma Nokia C20 in Nokia C10

C-serija prinaša neverjetno vrednost in tako je kakovostna tehnologija pametnih telefonov vsem dostopna. Najnovejši dodatki popularne linije prinašajo priljubljene funkcije, kot je širok 6,5-palčni zaslon HD + po neverjetnih cenah. Z operacijskim sistemom Android 11 (izdaja Go) delujejo do 20 % hitreje, prav tako imajo izboljšane varnostne funkcije. Trajnost pametnih telefonov Nokia pa je zagotovljena s četrtletnimi varnostnimi posodobitvami za dve leti.

Nokia C20 je izjemno pomemben pametni telefon z odličnimi funkcijami, ki vključujejo sprednjo in zadnjo LED bliskavico, da zajame posebne trenutke tudi pri šibki svetlobi. Nokia C10 je najcenejša naprava v novem portfelju. Z izjemno kakovostjo izdelave v elegantnem nordijskem dizajnu je prispela v portfelj kot rezultat strogih testiranj. Ergonomsko ohišje z mikro teksturo zagotavlja, da je zgrajena tako, da resnično traja.

Audio dodatki Nokia so se razširili z Nokia Lite Earbuds

Slušalke Nokia Lite Earbuds imajo funkcije za enostavno upravljanje glasbe, glasovnega asistenta in klicev. Prav tako imajo vrhunski dizajn in impresivno življenjsko dobo baterije, kot so jo uporabniki vajeni na telefonih Nokia. Škatlica omogoča do šest dodatnih polnjenj slušalk, kar je enakovredno 36 uram predvajanja, s tem pa so skoraj podvojili industrijski standard.

Cene in razpoložljivost

Nokia X20 bo na voljo maja na izbranih trgih. Barve: Midnight Sun in Nordic Blue. 6/128 GB in 8/128 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 349 EUR
Nokia X10 bo na voljo junija na izbranih trgih. Barvi: Forest in Snow. 6/64 GB, 6/128 GB in 4/128 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 309 EUR
Nokia G20 bo na voljo maja na izbranih trgih. Barvi: Night in Glacier. 4/64 GB in 4/128 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 159 EUR
Nokia G10 bo na voljo konec aprila na izbranih trgih. Barvi: Night in Dusk. 3/32 GB in 4/64 GB Priporočena globalna maloprodajna cena: 139 EUR
Nokia C20 bo na voljo na začetku junija na izbranih trgih. Barvi: Sand in Dark Blue. 1/16 GB, 2/32 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 89 EUR
Nokia C10 bo na voljo junija na izbranih trgih. Barvi: Light Purple in Grey. 1/16 GB, 1/32 GB in 2/16 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 75 EUR
Nokia Lite Earbuds (BH205) bo na voljo že danes na izbranih trgih. Barvi: Polar Sea in Charcoal. Priporočena globalna maloprodajna cena: 39 EUR

Rudi Leskovec
foto: Nokia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button