NoviceTehnika

Nokia G50

HMD Global je danes predstavil novega člana družine serije G. Nokia G50 je do zdaj najugodnejši 5G pametni telefon, ki prinaša tudi značilno finsko kakovost in je pripravljen na dolge poti.

Ker naj bi do leta 2024 omrežja 5G pokrivala 40 % sveta in obvladovala 25 % vseh mobilnih podatkov, je Nokia G50 opremljena z mislijo na prihodnost. S platformo Qualcomm Snapdragon 480 Mobile, ultra pametnim naborom čipov, ki je zasnovan za optimizacijo prihodnje tehnologije.

Tako danes kot čez dve leti lahko kupci Nokie G50 računajo, da bodo na tekočem z najnovejšo programsko opremo. Pripravljena je že za Android 12 in novejše različice, zato bodo vedno imeli dostop do najsodobnejših funkcij. Mesečne varnostne posodobitve so zagotovljene vsaj tri leta, tako bodo najboljše ideje in najljubši trenutki zaščiteni. Vaši podatki, ki se obdelujejo v podatkovnem centru s sedežem na Finskem, so zaščiteni s strogimi evropskimi predpisi, ki temeljijo na GDPR. Nokia G50 omogoča 2-dnevno uporabo in hkrati ponuja 18 W hitro polnjenje. Poleg zmogljive baterije se najnoveja 5G Nokia ponaša s 6,82-palčnem zaslonom HD+.

S kamero s tremi lečami in ločljivostjo 48 MP z AI smarts bo Nokia G50 opremljena za ovekovečenje vsega, in sicer od čudes narave do posnetkov ljubljenih, ki uživajo v trenutku in v kateri koli svetlobi. Fotografije in posnetke lahko tudi personalizirate in prilagodite s funkcijo vodnega žiga, kar je odlično za inovativne ideje ali preprosto za izboljšanje fotografij za družabne medije. Zahvaljujoč tehnologiji stabilizacije videa, ki zagotavlja, da vsi kadri ostanejo mirni, tudi če vaša roka ni, boste lahko ujeli vse odlične selfije.

Spotify bo lastnikom Nokia G50 omogočil dostop do 70 milijonov skladb in 2,6 milijona podkastov. Za dodatno zagotovilo proti zlonamerni programski opremi bo na telefonu Nokia G50 na voljo ExpressVPN s 30-dnevno brezplačno preizkusno različico. Nokia G50 bo na voljo v barvah Midnight Sun in Ocean Blue, na voljo pa bo 4/64, 4/128 in 6/128 GB.

Rudi Leskovec
foto: Nokia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button