NoviceTehnika

Nikon Z 7II in Z 6II

Nikon je predstavil naslednjo generacijo profesionalnih brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata Z7 II in Z 6II, zasnovanih na ultraširokem bajonetu Z. Vsak od novincev ima vgrajena dva slikovna procesorja EXPEED 6 ter hitrejši in večji medpomnilnik, ki podpira hitrejše in daljše neprekinjeno fotografiranje ter ima dve reži za spominske kartice XQD ali CFexpress in UHS-II SD.

Oba fotoaparata omogočata snemanje videoposnetkov v kakovosti 4K/60p (model Z6 II bo to možnost dobil s posodobitvijo strojne programske opreme v februarju 2021), na voljo zanju pa je tudi novo baterijsko držalo MB-N11 s kontrolami za fotografiranje v vertikalnem položaju in vgrajenim vmesnikom USB-C, prek katerih lahko polnite dve bateriji zaporedoma, ko držalo ni priključeno na fotoaparat. Novost pri Nikonu je tudi daljinski upravljalnik WR-R11b, ki omogoča brezžično proženje fotoaparatov in lahko sinhronizira sprožilce več fotoaparatov, povezanih z »glavnim« fotoaparatom.

Tako Z 7II kot tudi Z 6II sta ustvarjena za delo na zahtevnih terenih in v težkih vremenskih pogojih in v celoti zatesnjena, zato je notranjost varna pred vdorom prahu, umazanije in vlage. Nikonova aplikacija SnapBridge poslej omogoča posodabljanje vdelane programske opreme fotoaparata prek pametne naprave. V kombinaciji z vedno širšo ponudbo objektivov NIKKOR Z in več kot 360 združljivimi objektivi NIKKOR z bajonetom F (z uporabo adapterja bajoneta FTZ) Nikon vztrajno širi dolgoletno tradicijo optične odličnosti in inovacij.

5 dejstev o novem Z 7II

Večja zmogljivost, več podrobnosti: Široki bajonet Z deluje z velikim slik. tipalom polnega formata s 45,7 mio slik. točk. Izkoristite večji dinamični razpon in jasnejše rezultate v širokem razponu občutljivosti ISO. Snemajte videoposnetke z ločljivostmi do 4K/60p.
Zmogljiv AF: Izboljšane funkcije samodejnega ostrenja AF v Z 7II podpirajo AF s širokim območjem za človeške in živalske motive in način s sledenjem motivu, ki deluje podobno kot 3D-sledenje. Fotoaparat ohranja izbrano točko ostrenja, in jo povrne, ko se zbudi s stanja pripravljenosti. Pri fotografiranju z objektivom, ki ima svetlobno moč f/2 ali več, je na voljo merjenje osvetlitve vse do –4 EV.
Fotografirajte hitreje dalj časa – v tišini: Hitrost fotografiranja do 10 posnetkov/s omogoča večjo prilagodljivost, medtem ko večji medpomnilnik poskrbi za fotografiranje brez prekinitev. Fotografi lahko v enem rafalu posnamejo do 200 fotografij polne ločljivosti v zapisu JPEG ali 77 12-bitnih nestisnjenih fotografij v zapisu RAW.
Iskalo, ki ne zaostaja: Visokoločljivo elektronsko iskalo z ločljivostjo 3,96k točk odlikuje visoka hitrost osveževanja, ki znatno zmanjša zatemnitev tudi pri fotografiranju z visoko hitrostjo.
Zasloni, ki se vam prilagajajo: Prilagodljivi informacijski zasloni omogočajo hitro prilagajanje nastavitev, lahko pa se tudi odločite, da pri fotografiranju izklopite prikazovanje informacij. Elektronsko iskalo se samodejno izklopi, če odprete prikazovalnik za fotografiranje v pogledu v živo.

https://www.youtube.com/watch?v=UALpeiC9Q3g

5 dejstev o novem Z 6II

Ustvarjajte v vseh svetlobnih pogojih: Široki bajonet Z in veliko tipalo polnega formata s 24,5 mio slik. točk omogočata čiste in podrobne slike v ultra širokem razponu občutljivosti ISO. AF pri šibki svetlobi deluje do –6 EV z objektivom f/2 (ali svetlobno močnejšim).
Znatno hitrejši: Z aktivnima AF/AE lahko fotografirate v polni ločljivosti s hitrostjo do 14 posnetkov/s. V enem rafalu naredite do 200 fotografij v zapisu JPEG ali 124 12-bitnih nestisnjenih fotografij v zapisu RAW.
Večpredstavnostni af: Zajemite ostrejše in čistejše videoposnetke s širšim dinamičnim razponom. AF z zaznavanjem oči in AF z zaznavanjem živali sta na voljo med snemanjem videoposnetkov.
Vsestranski sistem Z: Zunanjo bliskavico Speedlight lahko uporabite celo pri fotografiranju z visokimi hitrostmi snemanja do 14 posnetkov/s. Nova je tudi možnost spreminjanja smeri vrtenja obroča za ostrenje, kar uporabnikom omogoča ročno ostrenje v smeri, na katero so navajeni.
Za uporabnike, ki želijo s sistemom Z tako fotografirati, kot videosnemati. Z 6II je idealen fotoaparat za profesionalno videoprodukcijo ali na primer poročno fotografijo, kjer sta okretnost, prilagodljivost in brezkompromisna kakovost končnega izdelka ključnega pomena.

Novi brezzrcalni fotoaparat polnega formata Nikon Z 6II bo naprodaj v začetku novembra po priporočeni ceni 2.190 EUR (ohišje), na voljo bo tudi v različnih kompletih z objektivoma NIKKOR Z 24-70mm f/4 S (priporočena cena 2.799 EUR) in 24-200mm f/4-6.3 (priporočena cena 2.999 EUR) in drugih kompletih z adapterjem FTZ, ki bo ceno kompletov dvignil vse do 3.149 EUR.

Nikon Z 7II bo prišel na prodajne police v začetku decembra po priporočeni ceni 3.399 EUR (ohišje) in bo prav tako na voljo v kompletu z objektivom NIKKOR Z 24-70mm f/4 S po priporočeni ceni 3.999 EUR, ter v različnih kompletih še z adapterjem FTZ, ki bodo cenovno segli vse do 4.149 EUR.

Večfunkcijsko baterijsko držalo za MB-N11 in radijski daljinski set WR-R11a/b (upravljalnik + sprejemnik/oddajnik) bosta naprodaj v novembru po priporočeni ceni 399 in 229 EUR.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button