NoviceTehnika

Nikon Z 30

Nikon z novim fotoaparatom Z 30 za vlogerje.

Nikon Z 30 je majhen in zmogljiv brezzrcalni fotoaparat ter hkrati preprost za uporabo, ki ga bodo zelo veseli vsi, ki si želijo narediti velik kakovostni korak naprej od fotografiranja in videosnemanja s pametnim telefonom. Nikon ga je namenil predvsem zahtevnim vlogerjem za ustvarjanje z boljšim zvokom, bolj profesionalnimi videi in fotografijami, ki bodo izstopali v množični “vlog” konkurenci in navdušili občinstvo.

Z 30 poenostavlja ustvarjanje živahnih vlogov profesionalnega videza z jasnostjo, globino in čistim zvokom, ki jih pričakujete od vlogerjev in ustvarjalcev pretočnih vsebin, pa naj gre za prve predstavitve novih izdelkov ali kuharske recepte ter javljanja s potovanj. Slikovno tipalo formata DX omogoča ostre videoposnetke z zapisom detajlov, kot ga s pametnim telefonom preprosto ni mogoče doseči. Vlogerji lahko posnamejo neprekinjene kadre, dolge do 125 minut, v ločljivosti 4K UHD (30p), pri čemer je med snemanjem na voljo stalno samodejno ostrenje. Fotoaparat Z 30 uporablja celotno širino slikovnega tipala, kar omogoča skoraj 100-odstotno vidno polje. Tudi kakovost zvoka je na visoki ravni, saj ima fotoaparat vgrajen stereo mikrofon, uporabiti pa je mogoče tudi dodatni zunanji mikrofon za še kakovostnejši zapis zvoka.

Odmično-vrtljivi zaslon LCD na dotik visoke ločljivosti poenostavlja fotografiranje pod poljubnim kotom, globok oprijem na držalu omogoča stabilno fotografiranje tudi z iztegnjeno roko in je kot nalašč za snemanje med gibanjem. AF z zaznavanjem oči in živali ponuja izboljšano ostrenje na oči ljudi, mačk in psov, tako da boste lahko posneli jasne fotografije in videoposnetke ne glede na motiv. Če pa snemate sebe, lahko z načinom avtoportreta, ki ga ponuja ta fotoaparat, zaslon obrnete proti sebi za enostavno snemanje brezhibnih uvodnih in odjavnih špic.

Da bodo posnete vsebine popolne, ima Z 30 dvajset vgrajenih filtrov za videoposnetke in fotografije, ki jih lahko še dodatno prilagodite po svoji meri. Ko imate želeno vsebino, se lahko preko tehnologij Bluetooth in Wi-Fi preprosto povežete s pametnimi napravami praktično povsod ter v trenutku naložite vsebino in navdušite svoje občinstvo.

Nikon Z 30 bo na prodajne police prišel sredi julija – naprodaj bo ohišje po priporočeni ceni 799 evrov, v kompletu z objektivom DX 16-50 mm za 959 evrov, če bo kompletu priložen še objektiv DX 50-250 mm pa po priporočeni ceni 1.219 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Nikon

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button