NoviceTehnika

MWC 2023 zaprl svoja vrata

S čim je potregel težko pričakovani kongres mobilne tehnologije v Barceloni?

Konec februarja se v Barcelono tradicionalno zgrne pisano število najrazličnejših profilov, ki hitijo na kongres MWC. Čeravno ima kongres v Barceloni že dolgo brado, smo ga v našem uredništvu obiskali prvi. In ker je v naš nabiralnik priromalo kar nekaj sporočil, vam tokrat lahko podamo pobližji pogled v samo dogajanje.

MWC je dogodek, kjer vas bo ob pogledu na cene vstopnic zabolela glava … ali pa vsaj denarnica! Najcenejši kos papirja, ki odpira vrata na kongres vas bo olajšala za slabih 900 evrov (prav ste prebrali). V kolikor se želite nekoliko diferencirati od „raje“ in ste prepričani, da sodite med VIP obiskovalce, no potem kar pripravite, reci in piši, 5 evrskih tisočakov! Pa je vredno?

Da in ne! V kolikor ste se odločili za obisk MWC-ja kot potrošnik … no, potem boste na moč razočarani! V osmih halah boste našli le eno (pogojno dve), kjer boste prišli na svoj račun. V teh se bohotijo proizvajalci, kot na primer Honor, Xiaomi, TCL, Samsung, Motorola, Lenovo, Huawei, Segway, ZTE, Oppo, One plus … Do tu vse lepo in prav.

A MWC je sejem, ki je prvenstveno namenjen B2B. Torej podjetjem, ki iščejo programske in strojne rešitve za svoj posel. Tako prednjačijo 5G antene, strežniki, WiFi omrežja, rešitve za transport … Torej nič takšnega, kar bi večini končnih potrošnikov narisalo nasmeh na obraz.

Glede na to, da gre tehnološko napreden sejem, ob tem ne zaostaja niti vstop nanj. V kolikor ste svojo prijavo opravili predhodno, bodo od vas vzeli biometrične podatke – prijava poteka preko kamere, kjer program naredi nekaj vaših fotografij. Pri vhodu tako ne potrebujete ničesar razen vašega prešernega nasmeška in upanja, da tehnologija ne zamoči. Slednja je sicer zanesljiva, a smo v sosednjih vrstah pogosto naleteli na čemerne izraze, ko so obiskovalci (profili le-teh so najrazličnejši – od tistih v oblekah do takšnih, ki delujejo, da so noč prebedeli na kongresu in se na vandranje po halah odpravili v pižami) z obilico gneva pojasnjevali svojo identiteto.

Po črto. V kolikor ste ljubitelj najrazličnejših „gadgetov“ in želite v vašem razredu, pisarni, delovnem mestu … zbrane navdušiti z najnovejšimi napravami, potem MWC zagotovo ni pravi naslov za vas. Za to vam priporočamo obisk Berlina in sejma IFA, ki je neprimerno večji in hkrati ponuja vse od kuhinjskih naprav, dronov, računalnikov, televizorjev … A vseeno. Glede na ogromno število ljudi, zasoljene cene … MWC zagotovo ne bo izgubil priljubljenosti.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button