NoviceTehnika

Motorola in Bullitt skupaj v satelitsko povezavo

Na sejmu MWC 2023 je bila predstavljena nova Motorola defy, povezana s satelitsko povezavo Bluetooth in satelitskim sporočanjem.

Bullitt Group je v sodelovanju z Motorola Mobility, podjetjem Lenovo, predstavil novo napravo v seriji Motorola defy rugged, ki vključuje njeno edinstveno storitev sporočanja med sateliti in mobilnimi napravami. Motorola defy Satellite Link je naprava Bluetooth, ki omogoča satelitsko povezljivost s katerim koli pametnim telefonom z operacijskim sistemom iOS ali Android*, zasnovana za vse, ki so bili kdaj razočarani zaradi pomanjkanja mobilne pokritosti – ne glede na to, ali potujejo ali se udeležujejo dejavnosti na prostem ali se samo sprehajajo. njihovo vsakdanje življenje.

Motorola defy Satellite Link je kompakten, lahek dodatek Bluetooth s priročno zanko za pritrditev, ki omogoča kateri koli napravi Android ali iOS povezavo z aplikacijo Bullitt Satellite Messenger in izkoriščanje njene polne funkcionalnosti, vključno s pravim dvosmernim satelitskim sporočanjem, kot tudi deljenje lokacije in SOS pomoč.

Robustna, žepu prijazna naprava, je opravila testiranje Mil-Spec 810H in ima oceno IP68 za vodo in prah. Ima 600 mAh baterijo, ki zagotavlja večdnevno delovanje baterije. Zasnova vključuje fizični SOS in gumb »Prijava«, ki temelji na lokaciji, kar mu omogoča, da ponuja nekatere funkcije, tudi če ni povezan s seznanjenim pametnim telefonom.

Bullitt Satellite Messenger je prva satelitska storitev NTN, ki temelji na standardih 3GPP ali “neposredno na napravo”. Nova serija Motorola defy bo uporabljala storitev za dostop do obstoječih geostacionarnih satelitov, kar bo zagotavljalo cenovno ugodno in stalno mednarodno pokritost prek obstoječe, dobro vzpostavljene infrastrukture. S to novo tehnologijo lahko uporabniki pošiljajo sporočila prek satelita, če le imajo jasen pogled v nebo.

Satelitska naprava Motorola defy Bluetooth se bo povezala s katerim koli pametnim telefonom. Naprava se nato neposredno poveže z geostacionarnimi sateliti 22.300 milj nad zemljo in vam omogoča pošiljanje besedilnih sporočil prek aplikacije Bullitt Satellite Messenger, ko mobilno omrežje in Wi-Fi nista na voljo. Prejemniki brez aplikacije Bullitt Satellite Messenger lahko prejmejo sporočilo kot preprost SMS na svoj obstoječi telefon in so povabljeni, da prenesejo povezano aplikacijo za Android ali iOS, da odgovorijo.

Stroški sporočil, poslanih ali prejetih prek satelita, bodo odšteti od naročniškega načrta za satelitsko sporočanje brez stroškov za prejemnika. Nobena stran ne zaračuna pošiljanja ali prejemanja sporočil prek internetne povezave.

Satelitska povezava Motorola defy bo na voljo v drugi četrtini leta 2023. Cena se začne pri 119 evrih za samo napravo. Paket, ki vključuje enoletno naročnino na paket storitev Essentials Messaging (do 30 dvosmernih sporočil na mesec in SOS Assist), se bo začel pri 169 evrih.

Rudi Leskovec
foto: Motorola

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button