NoviceTehnika

McLaren Applied v kolaboraciji z Blu Wireless

Sodelovanje dveh tehnoloških gigantov.

McLarnov inženirski oddelek Applied je že pred časom sklenil sodelovanje z vodilnim podjetjem s področja brezžične tehnologije Blu Wireless, s katerim želi zagotoviti ultra hitre telemetrične rešitve za aplikacije, ki jih koristijo v motošportu. Cilj je v osnovi sila enostaven – ustvariti podatkovni kanal preko katerega bi lahko v realnem času obravnavali vse podatke in video signale iz dirkalnega avtomobila.

Rešitev vključuje patentirano programsko opremo McLarnovega oddelka Applied, ki zagotavlja stabilno povezljivost za vozila (in transport) ob visoki potovalni hitrosti, združeno s tehnologijo Blu Wireless mmWave. Omenjena programska oprema združuje podatke v več omrežjih in je ključni dejavnik pri uporabi tehnologije mmWave za več-gigabitno hitrost povezljivosti na vseh platformah dirkalnih avtomobilov.

Tehnologija ni zgolj v nastajanju, temveč je bila uspešno testirana v zadnjih 12 mesecih, tako na evropskih kot severnoameriških tleh, kjer so inženirji preverjali neposredni prenos več video prenosov v HD ločljivosti pri hitrostih bolida preko 265 km/h. Po besedah McLarna Applied in Blu Wireless je tehnologija nared za vgradnjo.

Blaž Likovič
foto: McLaren

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button