NoviceTehnika

Lenovo predstavlja svoje novosti na CES 2022

Lenovo prinaša nove pametnejše načine za ustvarjanje dobrega počutja v sodobnem domu.

Veliko uporabnikov želi svoj dom nadgraditi v pametni dom. Družba Lenovo je na sejmu CES predstavila novo pametno uro Lenovo Smart Clock Essential z vgrajeno digitalno pomočnico Alexa, ki je zasnovana z namenom, da poenostavi domača opravila in zabava uporabnike.

Lenovo Smart Clock Essential je vrhunska pametna ura za vsako sobo z vznemirljivimi funkcijami pomočnice Alexa, ki vam pomagajo ostati povezani. Od nastavljanja urnikov, alarmov in opomnikov je uporabnikom Alexa na voljo tudi za naprednejša opravila – npr. nakupovanje v spletni trgovini Amazon ali pri nadziranju pametnega doma zgolj z glasovnimi ukazi. Z Alexo je enostavno upravljati združljive naprave v pametnem domu – zgolj poiščite tiste z oznako »Works with Alexa« na vtičnicah, lučeh, ključavnicah in drugih napravah.

Na velikem LED-zaslonu lahko preko sobe preverite čas in vremensko napoved, ali pa zanju le vprašate Alexo. Idealna postavitev ure je na nočni omarici, saj lahko s preprostim dotikom izklopite ali utišate alarm, za lažji spanec pa ura pozna tudi funkcijo samodejne zatemnitve zaslona. Dobro je poskrbljeno tudi za zasebnost, saj Lenovo Smart Clock Essential nima vgrajene kamere, ima pa vgrajen gumb za izklop mikrofonov. Elegantna oblika in ohišje, odeto v mehko blago rdeče ali modre barve, poskrbita, da se pametna ura zlije skoraj z vsakim pohištvom. Vmesnik USB polne velikost pa omogoča praktično polnjenje povezanih naprav, npr. telefonov, in poskrbi, da bo na nočni omarici manj kablov.

Obožujete glasbo? Ura je hkrati pameten zvočnik za pretakanje skladb prek vašega omrežja Wi-Fi iz Amazon Music in podobnih aplikacij/storitev za pretočno glasbo, pa tudi zvočnih knjig in podkastov. Vgrajen 3W zvočnik ponuja širok razpon in prostor napolni s čistim zvokom in dobrimi vibracijami. Nenehno poslušajte priljubljeno vsebino v domu, saj lahko ustvarite skupine zvočnikov ali nastavite konferenčni sistem, s katerim drugim družinskim članom najavite čas večerje.

Uporabite jo lahko kot nočno lučko na podnožju ure, da zagotovite ambientalno svetlobo v prostoru z osmimi načini osvetlitve, kot so zanimive barve, npr. barva češnje in oceansko modra, topli toni sončnega zahoda, čudovita mavrična svetloba, pa tudi ritmična osvetlitev z gibljivimi barvami, ki bledijo. Če želite izbrati svojo najljubšo nastavitev svetlobe, se dvakrat dotaknite vrha ure Smart Clock Essential z vgrajeno pomočnico Alexa, s čimer se pomikate po izbirnih barvah, nastavitve osvetlitve okolice pa lahko spremenite tudi z glasovnim ukazom ali z aplikacijo Alexa.

Osvežen je tudi butični foto okvir Lenovo Smart Frame. Zasnovan je tako, da vam pomaga ponovno odkriti in izbrati najljubše slike vaše družine za predstavitev v dnevni sobi, spalnici ali delovni sobi, Lenovo Smart Frame ne potrebuje več računa Google Photos za nalaganje fotografij. Preprosto uporabite telefon, da naložite slike v pomnilnik foto okvirja. Novost je tudi dodana možnost, da ljubljenim osebam in sostanovalcem pustite virtualne lističe na zaslonu z napisom: “Vso srečo na testu” ali “Bodi doma ob petih!” – njihov prikaz je mogoče načrtovati in časovno določiti, da ostanejo vklopljeni le, ko jih potrebujete, da jih drugi vidijo. Funkcije bodo tudi obogatene s podporo za video kanale, tako iz vaše lokalne telefonske knjižnice, kot z računa Google Foto.

Lenovo Smart Clock Essential with Alexa in Lenovo Ambient Light Dock bosta predvidoma na voljo v prvem četrtletju leta, prav tako pa tudi dodatka Lenovo Wireless Charging Dock with Night Light in Lenovo Smart Frame. Njihove cene bodo znane ob začetku prodaje.

Rudi Leskovec
foto: Lenovo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button