NoviceTehnika

Lenovo poskrbel za “leteče” uporabnike z drugo generacijo Thinkbookov

Lenovo je najavil ThinkBook Plus i 2.generacije in predstavil stilske modele ThinkBook 13x i, ThinkBook 14p in 16p 2. generacije. Najnovejši modeli ThinkBook, izdelani posebej za mobilne zaposlene v malih in srednje velikih podjetjih, z uporabo aluminijastih materialov z značilnim dvobarvnim zaključkom, združujejo inovativne funkcije s prefinjenimi oblikami.

Ena oblika, dve velikosti

Najnovejši prenosniki ThinkBook so zasnovani na podlagi vpogledov v izkušnje strank, pri čemer so se inženirji osredotočili na najpomembnejše izkušnje za končnega uporabnika. ThinkBook Plus Gen 2 i je izboljšan na skoraj vseh področjih. Ključne izboljšave vključujejo:

– Zaslon s tehnologijo črnila e-Ink pokriva večjo površino (prej 48 %, zdaj 68 % ohišja) in je na voljo z 12-palčno diagonalo in ločljivostjo, ki sovpada z glavnim zaslonom ločljivosti 2560×1600 pik.
– Prav tako je izboljšana odzivnost zaslona e-Ink in prenovljen uporabniški vmesnik, kar zagotavlja še bolj intuitivno uporabniško izkušnjo, saj je dostop do informacij hitrejši, pogosto uporabljane aplikacije pa lahko uporabnik upravlja brez, da bi odprl zaslon prenosnika.
– Tanjši (13,9 mm) in lažji (1,3 kg) model ima skoraj brezrobi zaslon in dosega razmerje med zaslonom in ohišjem 90 % (prej 78 %).
– Interakcija z dotikom je izboljšana z novim pisalom, ki samodejno zažene izbrane programe za večjo uporabnost.
– Povezljivost vključuje Intel Thunderbolt 4 vmesnik, Wi-Fi 6 in nov podstavek ThinkBook Charging Mat (za doplačilo), ki ga poganja tehnologija Energysquare’s Power by Contact, ki lahko brezžično polni baterijo prenosnika. Ta sicer zagotavlja do 15 ur avtonomije z enim polnjenjem, ali do 24 ur avtonomije zgolj ob rabi zaslona e-Ink.

Kompaktni ThinkBook 13x i je eden najtanjših 13-palčnih poslovnih prenosnih računalnikov. Debel le 12,9 mm tehta manj kot 1,2 kg, zato ga ima uporabnik lahko vedno pri sebi. Prenosnik si deli vse lastnosti z modelom ThinkBook Plus Gen 2 i z izjemo zaslona e-Ink, vključno s tehnologijama Dolby Vision in Dolby Atmos ter vmesnikom Thunderbolt 4. ThinkBook Plus Gen 2 i in 13x i sta zasnovana na platformi Intel Evo, poganjajo pa ju procesorji Intel Core 11. generacije, ki zagotavljajo izjemni hitrost in inteligenco, hkrati pa dosegajo izboljšano avtonomijo delovanja na baterijo. Hitra brezžična povezljivost standarda Wi-Fi 6 in baterija zmogljivosti 53 Whr.

Prenosnika ThinkBook 14p in 16p bosta všeč zahtevnim uporabnikom, ki iščejo visoke zmogljivosti, saj ju poganja zadnja generacija procesorjev AMD Ryzen, obenem pa imata vgrajen še kakovosten zaslon, hiter pomnilnik in sodobno povezljivost. Uporabniki bodo uživali v prenosnikih, optimiziranih za videokonference, saj je na voljo spletna kamera ločljivosti Full HD s fizično zaslonko ThinkShutter, ki lepo dopolni večjo drsno ploščico in udobno ter osvetljeno tipkovnico, ki premore tudi bližnjične tipke za konferenčne klice. V prenosnika je vgrajena tudi umetna inteligenca, ki olajša sodelovanje in sestanke. Algoritem za odpravljanje hrupa, ki temelji na umetni inteligenci, bo zatrl šume iz okolice, uporabnik pa lahko enostavno preklopi med različnimi zvočnimi načini – od zasebnosti do konference, načinom za skupinske klice ali zaznavnim načinom, ko želi deliti zvoke z drugih naprav.

ThinkBook 14p je tanek in lahek (16,9 mm in 1,4 kg) in ga je mogoče opremiti z do 14-palčnim OLED-zaslonom ločljivosti 2.8K, ki sliko prikazuje skladno s standardom VESA DisplayHDR True Black. ThinkBook 16p bo na voljo tudi z grafično kartico NVIDIA GeForce RTX, ki dopolnjuje procesorsko moč procesorja AMD Ryzen in tako ustvari visoko zmogljiv prenosnik s 16-palčnim zaslonom ločljivosti 2560 x 1600 pik, ki lahko pospeši ustvarjalno delo. Za resnično natančnost in doslednost barv lahko ThinkBook 16p naročite tudi s tovarniško kalibriranim zaslonom, ki ima certifikat X-Rite Pantone.

Cene in dobavljivost

ThinkBook Plus Gen 2 i bo naprodaj predvidoma junija, cene se bodo začele pri 1.299 evrih (z DDV).
– ThinkBook 13x i bo naprodaj predvidoma julija, cene se bodo začele pri 1.099 evrih (z DDV).
– ThinkBook 16p bo naprodaj predvidoma julija, cene se bodo začele pri 1.099 evrih (z DDV).

Rudi Leskovec
foto: Lenovo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button