NoviceTehnika

Lenovo na MWC predstavlja računlanike z umetno inteligenco

Lenovo je na sejmu MWC 2024 predstavil nove rešitve strojne in programske opreme.

Novi poslovni prenosniki ThinkPad in ThinkBook razkrivajo funkcije umetne inteligence, ki povečujejo produktivnost, ustvarjalnost in učinkovitost – z izboljšavami zmogljivosti in vsestranskostjo v več načinih rabe. Poleg tega je Lenovo predstavil več dodatkov, namenjenih povečanju mobilne produktivnosti, vključno s prenosnim zaslonom ThinkVision M14t Gen 2, razširitveno postajo USB-C Slim Travel Dock za delo na poti in prenovljenim 16-palčnim nahrbtnikom ThinkPad Executive, ki omogoča enostavno prenašanje mobilne pisarne.

Nova generacija poslovnih osebnih računalnikov z umetno inteligenco

Najnovejša generacija poslovnih prenosnikov družbe Lenovo se predstavi – ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 in ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4. Poganjajo jih najnovejši procesorji Intel Core Ultra z Intel vPro na izbranih modelih in Windows 11. Gre za ekosistem strojne in programske opreme z umetno inteligenco za zagotavljanje izboljšanih ravni varnosti, energetske učinkovitosti in poglobljenih izkušenj. Z vedno večjim izborom poslovnih aplikacij, ki imajo koristi od namenske podpore za pospeševanje umetne inteligence, lahko uporabniki uživajo v novih in izboljšanih spretnostih na širokih področjih uporabnosti in produktivnosti.

ThinkPad T14s Gen 5

Rešitev Copilot v sistemu Windows je uporabniku na dosegu roke kot njegov vsakodnevni spremljevalec z umetno inteligenco in deluje v številnih različnih aplikacijah v sistemu Windows 11 za nadzor nastavitev, spodbujanje ustvarjalnosti in prihranek časa z opravili, vključno s povzemanjem spletnih strani in e-pošte. Hiter dostop do z umetno inteligenco nadgrajenega pomočnika je mogoč s pritiskom tipke Copilot.

Revolucija osebnih računalnikov z umetno inteligenco je tu in Lenovo je predan preobrazbi svojih osebnih računalnikov in pametnih naprav, da bi zagotovil prilagojene rešitve umetne inteligence. Novi prenosniki Lenovo so med prvimi, ki poganjajo algoritme umetne inteligence lokalno, na napravi. Uporabnikom ponujajo najobsežnejšo personalizirano izkušnjo osebnega računalnika doslej, pomagajo racionalizirati delovne tokove in povečati produktivnost. Ne glede na to, ali gre za sodelovanje s sodelavci, srečanje s strankami, analiziranje podatkov ali ustvarjanje vsebine, lahko novi prenosniki ThinkPad in ThinkBook pospešijo delovne tokove s podprtimi programskimi orodji, ki podpirajo umetno inteligenco in nudijo vse, kar uporabniki potrebujejo za kar največjo možno ustvarjalnost in učinkovitost.

Najnovejša generacija ThinkPad T14, T14s in T16 vključuje izboljšano oblikovano in funkcijsko elegantno komunikacijsko vrstico, ki vsebuje kamero s senzorjem ločljivosti 5 MP, mikrofone s tehnologijo odpravljanja hrupa in hkrati deluje tudi kot preprosta zareza za lažje odpiranje in zapiranje zaslona naprave. Poleg tega komunikacijska vrstica omogoča ožje robove zaslona, s čimer se poveča razmerje med zaslonom in ohišjem, kar ima za posledico bolj prefinjen, tanjši in lažji dizajn prenosnikov

Poleg tega bo serija ThinkPad T, ki se osredotoča na vključujočo uporabniško izkušnjo Lenovovega oddelka za raznolikost izdelkov, vključevala taktilne oznake na ThinkPad X1 Carbon Gen 12 in ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9. Ti dodatni taktilni znaki so zasnovani tako, da povečajo dostopnost in pomoč uporabnikom z okvarami vida pri navigaciji po tipkovnici. Poleg tega je bila pogosto uporabljena tipka CTRL zamenjana s tipko Fn; zdaj je lažje dostopna na levem robu tipkovnice. Dodatne inovacije, osredotočene na uporabnike, še naprej izboljšujejo izkušnje končnih uporabnikov, kot so:

• Z dvojnim dotikom sledilne kroglice TrackPoint se odpre hitri meni TrackPoint, ki uporabnikom omogoča prilagoditev običajnih funkcij, kot so nastavitve mikrofona ali kamere.
• Aplikacija Lenovo View, ki deluje na procesorju Intel Core Ultra NPU, da prihrani obremenitev procesorja, ponuja orodja za izboljšanje videa za kamero, vključno z novim algoritmom za obdelavo slike ob nizki svetilnosti (Low Light Enhancer), ki lahko posvetli in odpravi šume v videu v okoljih s šibko svetlobo.
• Rešitev 3M Optical Film je na voljo na izbirnih zaslonih ločljivosti WUXGA s prenosniki ThinkPad T14 Gen 5 in T14s Gen 5. Vdelana optična folija poveča svetilnost zaslona s 300 nits na 400 nits, medtem ko porabi do 16 % manj energije, s čimer se zmanjša skupna poraba prenosnika.
• Nova modela ThinkPad T14 in T16 vključujeta izboljšane funkcije za popravilo.
• Na voljo bo tudi novi ThinkPad T14 Gen 5, ki ga poganjajo procesorji AMD Ryzen 8040 z vgrajeno umetno inteligenco AMD Ryzen AI, kar strankam omogoča večjo izbiro visoko zmogljivih procesorjev.

Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 bo na voljo aprila po priporočeni prodajni ceni 1.449 evrov (brez DDV).

Novi Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2

Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 se ponaša z zaslonom z razmerjem stranic 3 : 2 ter steklom Corning Gorilla Glass za optimalno vzdržljivost in osupljivo vizualno izkušnjo. Ta elegantni prenosnik, ki ga poganja najnovejša generacija procesorjev Intel Core Ultra U, dvigne produktivnost v nove višine z vgrajenim pogonom umetne inteligence, ki zagotavlja izboljšano uporabniško izkušnjo. Prenosnik ima vgrajenega do 32 GB dvokanalnega pomnilnika LPDDR5x, ki uporabnikom omogoča enostavno večopravilnost in opravljanje nalog, ki zahtevajo veliko virov.

Naprava s snemljivo tipkovnico z osvetlitvijo tipk, opremljeno s sledilno ploščico s tremi gumbi in možnostjo priloženega magnetnega peresa, ponuja izboljšano vsestranskost in udobje za poslovne uporabnike na poti. Poleg tega k uporabniku obrnjena kamera ločljivosti 5 MP in IR-kamera ter kamera, obrnjena v svet, omogočajo kristalno čiste video klice in impresivne fotografske zmogljivosti. S podporo za mobilni modul CAT16 4G WWAN je ohranjanje povezave le redko težava. Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 je pravi dokaz inovativnosti in praktičnosti, saj visoko mobilnim strokovnjakom, kot so zavarovalniški agenti, zdravstveni delavci ali organi pregona in drugi terenski delavci, ponuja zanesljivo in vsestransko napravo, zasnovano za njihove posebne naloge, vključno s fotografskimi dokazi, izpolnjevanjem obrazcev in digitalnimi podpisi.

Novi ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4

Lenovo ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 navdušuje z najnovejšo zasnovo tečajev zaslona ter se ponaša z elegantnim in tankim profilom, saj je debel le 16,85 mm in lahkim ohišjem, ki tehta le 1,64 kg. Ozki okvirji zaslona izboljšajo vizualno izkušnjo, naprava pa se ponaša z 90-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem, kar je za 14-palčni zaslon z razmerjem stranic 16 : 10 odlični dosežek.

Lenovo je predstavil nov 1,5-milimetrski ugrez tipk na tipkovnici za še bolj udobno in natančno tipkanje, medtem ko večja sledilna ploščica, izdelana iz steklu podobnega materiala Mylar, dodatno izboljša interakcijo uporabnika. Poleg tega novo magnetno tanko pisalo doda kanček priročnosti za brezhibno uporabo na dotik, za dodatno varnost in udobje pa ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 vključuje bralnik prstnih odtisov Match-on-Chip in za doplačilo ponuja infrardečo kamero z zaslonko za zasebnost. ThinkBook bo na voljo maja od 1.099 evrov dalje.

Rudi Leskovec
foto: Lenovo

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button