NoviceTehnika

Katere zmogljive funkcije se skrivajo v novih preklopnih pametnih telefonih Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4?

Tehnologija nam danes omogoča neverjetne stvari. Naši domovi, naše pisarne in tudi naši žepi so polni različnih naprav, ki nam tako ali drugače izboljšujejo bivanje, delo in življenje. Z različnimi meritvami in nasveti nam pomagajo do boljšega zdravja, s številnimi funkcijami nam pomagajo do večje učinkovitosti pri delu, seveda pa so tudi vir neskončne zabave. Podjetje Samsung je nedavno predstavilo najnovejšo Galaxy Z serijo pametnih telefonov, ki s seboj prinaša edinstveno zložljivo zasnovo, močnejši mehanizem za zlaganje, nove možnosti kamere in številne druge novosti.

Galaxy Z Flip4 – kompakten, priročen, izjemen
Personalizacija naprav je postala glavna »zvezda« v svetu IT naprav in pametni telefon Galaxy Z Flip4 je naredil ogromne korake prav na tem področju. Gre za napravo, ki izstopa po strojni opremi in inovativnem mehanizmu za zlaganje, prinaša pa zelo praktičen in kompakten dizajn. Opremljen je s 17-centimeterskim glavnim zaslonom Dynamic AMOLED 2X, medtem ko zunanji pomožni zaslon meri 4,82 centimetra. Prav ta zaslon na pametnem telefonu Galaxy Z Flip4 omogoča nove možnosti interaktivnosti – od klicev, sporočil, snemanja, upravljanja osnovnih nastavitev naprave do popolne personalizacije tem, ozadij in pripomočkov. Ohišje naprave je opremljeno s sprednjo in zadnjo dvojno kamero, ki je opremljena tudi z revolucionarno funkcijo FlexCam za snemanje videa, selfijev ali drugih vsebin pod kotom med 75° in 115°. Prav tako ima Galaxy Z Flip4 ojačano baterijo 3.700 mAh s podporo za super hitro polnjenje, tako da lahko napravo napolnite do 50 odstotkov v samo 30 minutah, kar zagotavlja brezskrbno uporabo.

Galaxy Z Fold4 – večopravilnost ima zapisano v genih
Za uporabnike, ki imajo radi večje zaslone ali pametne telefone, s katerimi lahko nadomestijo tablico ali celo računalnik, je Galaxy Z Fold4 prava tehnološka poslastica. Naprava, znana tudi kot večopravilna zver, še naprej sledi zapuščini svojega predhodnika. To je zložljivi pametni telefon, ki ga poganja zmogljiv nabor čipov Snapdragon® 8+ Gen 1 z velikim 19,3-centimetrskim zaslonom Dynamic AMOLED 2X in frekvenco osveževanja 120 Hz, zaradi česar bo prikazana vsebina še bolj impresivna. Rezultat teh tehnoloških specifikacij je izboljšana funkcionalnost, produktivnost in odlične možnosti za večopravilnost. Vključuje tudi podporo za S Pen pisalo, znano funkcijo Multi Active Window z boljšimi gibi vlečenja in novo, preglednejšo opravilno vrstico, ki omogoča enostaven dostop do različnih uporabniških aplikacij. Kamere na Galaxy Z Fold4 so prav tako dobile nadgradnjo s širokokotnim objektivom s 50 MP, objektivom s 30-kratnim prostorskim zoomom in različnimi načini delovanja, kot so Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie. Izboljšana OIS in VDIS zgladita videe, medtem ko funkcija Super Night Solution omejuje šum. Za snemanje in fotografiranje pri šibkih svetlobnih pogojih pa je tu še funkcija Nightography, ki jo je podjetje Samsung prvič predstavilo pri Galaxy S22 seriji. Vse za osupljive posnetke pri šibki svetlobi.

Za še boljšo izkušnjo – Pametne ure serije Galaxy Watch5 in brezžične slušalke Galaxy Buds2 Pro
Čeprav sta pametna telefona Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4 na prestolu novega ekosistema Samsung Galaxy, je novost tudi serija pametnih ur Galaxy Watch5 in brezžičnih slušalk Galaxy Buds2 Pro. Z razvojem pametnih ur Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro se je Samsung osredotočil na boljše razumevanje zdravstvenih potreb uporabnikov. Vsebujejo izboljšan senzor BioActive, ki s pomočjo enega samega čipa upravlja s tremi senzorji in tako meri optični srčni utrip, električni signal srca in analizo bioelektrične impedance. Poleg tega popestri vse fizične aktivnosti, pomaga vzdrževati kakovosten ritem spanja preko funkcije Sleep Scores in zagotavlja daljši čas uporabe naprave zaradi povečane baterije pri obeh modelih.

Po drugi strani pa slušalke Galaxy Buds2 Pro predstavljajo najudobnejšo ergonomsko zasnovo doslej brez strahu pred obračanjem in padanjem iz ušesa. Za izjemno kakovost zvoka skrbi funkcija Hi-Fi 24Bit Audio, ki bo izboljšala uporabniško izkušnjo skupaj z Možnost aktivnega odpravljanja hrupa za odstranitev zunanjega hrupa.

Več informacij o modelu Galaxy Z Flip4 je na voljo na povezavi: https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-flip4/, o modelu Galaxy Z Fold4 pa na https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-fold4/.

*Oglasno sporočilo

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button