NoviceTehnika

Kako si olajšati življenje s pametnimi napravami

Živimo v času pametnih telefonov, povezljivosti in napredne tehnologije.

Velik del našega življenja poteka prek spleta – od dela, komuniciranja, povezovanja s prijatelji in družino do shranjevanja dragocenih podatkov v oblakih. Naši mobilni telefoni, avtomobili in naprave so zasnovani tako, da nam olajšajo vsakdanje življenje in nam pomagajo prihraniti na času. To velja tudi za gospodinjska opravila – predstavljajte si, da so vsi vaši gospodinjski aparati povezani na enem mestu in da jih lahko učinkovito upravljate preko aplikacije na telefonu. Ena od platform, ki ponuja upravljanje pametnega doma, je na primer ConnectLife, ki povezuje naprave različnih blagovnih znamk.

Upravljanje vsakodnevnih gospodinjskih opravil je s pomočjo mobilne aplikacije zelo enostavno. Prvi korak je, da pametno pečico, hladilnik, pomivalni stroj, pralni stroj ali sušilni stroj povežete z aplikacijo, drugi in bolj zanimiv korak pa je odkrivanje vseh praktičnih funkcij. Aplikacija ConectLife omogoča, da lažje spremljate napredek opravila, spreminjate nastavitve, prejemajte posodobitve, pregledujete uporabniška navodila ter pridobite koristne nasvete in trike za čim boljši izkoristek pametne naprave. Prednost platforme ConnectLife je v tem, povezuje vse – od velikih do malih gospodinjskih aparatov vseh blagovnih znamk skupine Hisense: Hisense, Gorenje, ASKO, ATAG in Pelgrim, s čimer se uporabniki izognejo izzivom upravljanja vseh naprav naenkrat.

Pametno pečico lahko s pomočjo mobilne aplikacije vnaprej segrejete, da bo ob prihodu domov pripravljena za peko odlične pice ali druge jedi po vašem izboru. Po izteku časa pečenja boste na mobilni telefon prejeli obvestilo, s čimer jedi nikoli več ne bodo preveč pečene. Prek mobilne aplikacije lahko spremljate tudi temperaturo v hladilniku ali zamrzovalniku, še preden pridete iz trgovine. V primeru, da bi vrata hladilnika ali zamrzovalnika ostala odprta, boste prejeli obvestilo. Ena od priročnih funkcij je nabor različnih kuharskih receptov in možnost ustvarjanja seznama za trgovino.

Prednost pametnih naprav je tudi to, da lahko ustrezno skrbite zanje in od koder koli dostopate do uporabniških navodil. Na ta način lahko bistveno podaljšate njihovo življenjsko dobo, prihranite na denarju in živite bolj trajnostno. Aplikacija ConnectLife vas bo obvestila, ko bo čas za dodajanje soli, sredstva za izpiranje ali detergenta v pomivalni stroj. Poleg tega lahko vedno preverite preostali čas do konca cikla in prejmete obvestilo, ko se program zaključi. Ko potrebujete malo miru in tišine v svojem domu, pa lahko pametni pomivalni stroj začasno utišate.

Rudi Leskovec
foto: Gorenje

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button