NoviceTehnika

Kako posodobiti nastavitve zasebnosti v vseh aplikacijah?

Nadzor nad svojo zasebnostjo le vzemite v svoje roke!

Ste se že kdaj s prijatelji pogovarjali o zelo specifičnem izdelku in že čez nekaj ur opazili oglase zanj na svojih družbenih omrežjih? Niste edini.

Družbi BDG Studios in OnePoll sta izvedli raziskavo med 1000 pripadniki generacije Z v ZDA, da bi ugotovili, kako se soočajo z vprašanji zasebnosti in varnosti na svojih telefonih. Ugotovili so, da 69 % udeležencev meni, da se prek njihove naprave prisluškuje njihovim zasebnim ali osebnim pogovorom.

Zdi se, da svoje podatke razkrivamo kamorkoli se obrnemo. Na srečo obstaja več načinov, kako poskrbeti za njihovo varnost, hkrati pa uživati v vsakem trenutku neskončnega brskanja po spletu.

Če se bojite, da bi nekdo prisluškoval vašim pogovorom, v nastavitvah telefona prilagodite dostop do kamere in mikrofona.

Še en nasvet. Oglejte si Upravitelja dovoljenj (Permission Manager) v priloženem videu, ki vam omogoča, da vidite, katere aplikacije lahko dostopajo do vaših podatkov. Poleg tega lahko preprosto posodobite nastavitve, tako da boste imeli pregleden nadzor nad tem, kaj v aplikacijah je v skupni rabi.

 

In nenazadnje, redno posodabljajte gesla in ne uporabljajte osebnih podatkov za njih. V anketi je skoraj polovica anketirancev trdila, da v svojih geslih uporabljajo osebne podatke (npr. rojstne dneve). Še huje, kar 40 % jih je trdilo, da uporabljajo isto geslo za več računov. Enostavno ne počnite tega!

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button