NoviceTehnika

Izgubili ste telefon. Kaj pa zdaj?

Kako vam lahko ena sama storitev prihrani marsikatero težavo.

Na žalost se je večina izmed nas že znašla v tej situaciji: v enem trenutku pišete sporočila ali brskate po spletu, v naslednjem pa ne morete najti svojega telefona.

V raziskavi družbe BDG Studios/OnePoll smo 1000 pripadnikov generacije Z v Združenih državah Amerike1 povprašali o njihovih navadah glede pametnih telefonov. Izkazalo se je, da jih 14 % vsak dan pogreša svoj telefon in ga puščajo vsepovsod, od “v stranišču in okoli njega” kot tudi “pod psom”.

Še kakšni drugi čudni kraji? Več kot 100 anketirancev je telefone pustilo v hladilniku ali zamrzovalniku, približno osem anketirancev pa jih je pustilo na vrhu, okoli ali pod avtomobilom.

“Nekoč sem vrtnaril in slučajno pustil telefon na vrtu poleg paradižnikov … Trajalo je več dni in več iskanj, preden sem ga našel in se začel smejati samemu sebi.” – Udeleženec v raziskavi.

Dobro je zaščititi podatke in hraniti varnostne kopije v oblaku pred morebitnimi vrtnarskimi nesrečami. Vendar to še ne pomeni, da je vse izgubljeno, tudi če je vaš telefon “zakopan v pesek na plaži v Mehiki” (resno, tudi to je rekel eden od udeležencev).

Aktivirajte funkcijo Iskanje mojega mobilnega telefona (Find My Mobile) Samsung Galaxy. Brezplačna storitev omogoča, da telefon zvoni z največjo glasnostjo, da ga lažje najdete, poleg tega pa lahko na daljavo zaklenete zaslon telefona, tako da je vaša zasebnost zaščitena, ne glede na to, kje je telefon.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button