NoviceTehnika

iQOO 8 in iQOO 8 Pro s podporo 120W polnjenju

Hitrost je skupni imenovalec dveh novih paradnih konjev znamke iQOO in vozil BMW M Motorsport.

Dirkaški oddelek bavarskega proizvajalca športnih avtomobilov in iQOO sodelujeta že polni dve leti. Znamki združuje želja po nenehnem napredku v zmogljivosti. Kitajski proizvajalec bi to trditev dokazal bolje, kot z novima modeloma iQOO 8 in 8 Pro. V duhu sodelovanja, sta seveda oba telefona odeta v barve BMW M Motorsport, a bistvo je, tako kot pri avtomobilih, očem v resnici skrito. V ohišju se namreč bohoti vsa najnovejša tehnologija, ki jo premore svet pametnih telefonov – od najzmogljivejšega čipa Snapdragon 888+, 120-herčnega osveževanja zaslona do ultra hitrega polnjenja 120W.

Na robovih ukrivljen zaslon iQOO 8 Pro po diagonali meri kar 6.76 palca in se ponaša z ločljivostjo 1440p in variabilnim 120-herčnim osveževanjem. AMOLED zaslon modela iQOO 8 je z 6.56 palca malenkost manjši, a z enako frekvenco osveževanja obljublja gladko pomikanje po zaslonu in izredno hitro interakcijo.

Podobno impresivni sta zadnji strani obeh telefonov. Fotografski paket 8 Pro sestavljajo glavni senzor Sony IMX766 s 50 milijoni slikovnih točk, 48MP ultraširokokotna leča in portretna kamera s 13 milijoni slikovnih točk. Senzorji iQOO 8 so manj navdušujoči Sony IMX598 z 48MP, ultraširoka leča s 13MP in portretna s 13MP.

Češnja na vrhu torte sta zagotovo bateriji in zmogljivost polnjenja le-teh. iQOO 8 ima 4350 miliampersko baterijo, ki se s podporo 120W polnjenju, napolni v 18 minutah. Baterija 8 Pro je s 4500 mAh malenkost večja in podpira tudi 50W brezžično polnjenje.

Rok Rabič
foto: iQOO

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button