NoviceTehnika

Iphone 14 in Apple Watch že na voljo v Sloveniji

Če želite kupiti novi iPhone 14 ali Apple Watch, se postavite v vrsto. Prednaročila so odprta! iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra, AirPods Pro (2. generacija) …

7. september je dan, ki so ga celo leto čakali Apple privrženci in tudi strokovnjaki ter razvijalci mobilne tehnologije. Glavni krivci so seveda novi pametni telefoni iPhone 14, ki vsako leto postrežejo s številnimi inovacijami. Nič manj impresivne pa niso bile nove pametne ure Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra in Apple Watch SE (2022) ter dolgo pričakovano nadaljevanje zvočnega hita AirPods Pro (2. generacija). Izdelki bodo na prodajnih policah uradno na voljo od 16. septembra, Apple Watch Ultra in AirPods Pro pa od 23. septembra.

Letos v naboru telefonov iPhone ne bo različice iPhone Mini, katerega je nadomestil novi in izboljšani iPhone 14 Plus (v Sloveniji na voljo od 7. oktobra). Osvežitev pa se je zgodila tudi v notranjosti. V ospredju je nov glavni senzor z ločljivostjo 12 MP s še hitrejšo zaslonko. Na voljo je tudi nov senzor za selfie z ločljivostjo 12 MP, ki kot prvič pri telefonih iPhone predstavlja samodejno ostrenje. Za dodatno doživetje bo poskrbela spremna programska oprema, vključno s kinematografskim načinom 4K Dolby Vision ter akcijski način za zajem motivov v gibanju brez šuma in izgube kontrasta. Vrhunska fotografija pa ni edina tradicija, ki jo bodo nadaljevali novi iPhone 14.

Zaslon Super Retina XDR z zaščito Ceramic Shield bo še naprej skrbel za vrhunski prikaz večpredstavnostne vsebine, baterija pa za celodnevno avtonomijo ne glede na zahtevnost uporabe. Apple je zavezan prihodnosti in je med prvimi, ki v svojem ekosistemu v celoti pokriva novo 5G omrežje, kar velja tudi za nove iPhone 14 in iPhone 14 Pro. Med glavnimi novostmi, ki je prisotna skozi celotno družino, je varnostna tehnologija Crash Detection, ki omogoča avtomatski klic v sili v primeru prometne nesreče. iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max premikata mejnike iPhone linija za profesionalce vsako leto prekosi samega sebe.

iPhone 14 Pro in Pro Max sta dobila še funkcijo vedno vklopljenega zaslona in nadgradnjo 12 MP senzorja kamere na 48 MP, ki zagotavlja do štirikrat večjo ločljivost, še posebej pri snemanju v novem akcijskem načinu. Novi iPhone 14 bodo na voljo v petih odtenkih: Product Red (rdeča), Starlight (bela), Midnight (črna), modra in vijolična. iPhone 14 Pro in Pro Max pa boste lahko oblekli v srebrno, zlato, vesoljno črno ali vijolično preobleko.

Nove pametne ure Apple Watch Najbolj znan ekosistem na svetu je bogatejši za tri nove ure: Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra in Apple Watch SE (2022). Apple Watch Series 8 vključuje napredne senzorje in aplikacije za spremljanje zdravja. Pametna ura vam dan in noč meri srčni utrip, kisik v krvi in po zaslugi novega temperaturnega senzorja tudi temperaturne spremembe, ki so lahko pokazatelj zdravstvenih težav. iPhone 14 je novi pametni uri radodarno posodil tudi novo funkcijo za zaznavanje prometne nesreče (Crash Detection). Prednaročila za Apple Watch Series 8 so že odprta.

Upravičeno je največ pozornosti ukradla Apple Watch Ultra, ki se lahko pohvali kot najbolj robustna in najzmogljivejša Apple Watch doslej. 49-milimetrsko ohišje iz titana, dolga življenjska doba baterije, specializirane aplikacije, napredni senzorji in nov akcijski gumb … vsak element je prilagojen za največje raziskovalce, ki želijo svoje avanture ovekovečiti z novo uro Apple Watch Ultra.

Po treh letih razvoja je pripravljena tudi nova generacija brezžičnih slušalk AirPods Pro. Ohišje skriva nove zvočnike, alarmno funkcijo za iskanje ohišja, brezžično polnjenje, MagSafe polnjenje, izboljšan zvočni čip H2, večja baterija, prostorski zvok z dinamičnim sledenjem glave in dvakrat močnejše aktivno odpravljanje hrupa iz okolice. Dvignili so tudi nivo funkcionalnosti. Ohišje slušalk omogoča, da z drsenjem upravljate glasnost, z daljšim držanjem pa lahko preklopite med načini poslušanja.

Vse naprave so že na voljo naročilo v prodajalnah iStyle in na spletni strani www.istyle.si.

Nekateri modeli so še v fazi prednaročil: Airpods Pro 2 in Apple Watch Ultra bosta na voljo 23. 9., iPhone 14 Plus pa 7. 10.

Začetna cena naprav:

• iPhone 14: 1.076 €
• iPhone 14 Plus: 1.236 €
• iPhone 14 Pro: 1.396 €
• iPhone 14 Pro Max: 1.556 €
• Apple Watch Series 8: 509 €
• Apple Watch Ultra: 999 €
• Apple Watch SE (2022): 309 €
• AirPods Pro (2. generacija): 320 €

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button