NoviceTehnika

IFA 2023

IFA v Berlinu vsako leto postreže z vrsto novosti. Pravzaprav gre za enega najpomembnejših sejmom (zabavne) elektronike na svetu.

Letošnja IFA z današnjim dnem odpira svoja vrata. Na ogromnih sejemskih prostorih se predstavlja preko 2000 razstavljavcev iz več kot 140 držav.

Svoje proizvode Letos predstavljajo: Qualcomm, LG, TCL, Huawei, Haier, Hisense, Samsung, Honor, Schneider, Beurer, Miele … Letošnje leto je v znamenju številnih manjših proizvajalcev, ki iščejo s svojimi izvirnimi domislicami iščejo svoj kos pogače v svetu sodobne elektronike. Velja omeniti, da je IFA pravzaprav prostor, kjer bo vsak našel nekaj za sebe. Mi smo se navdušili nad Transformerji, ki se na ukaz spremenijo, bodisi v tovornjak bodisi v hodečega (in plesočega) robota. Med vsemi elektronskimi napravami boste našli vse od kuhinjskih naprav in pripomočkov do telefonov, skirojev, računalnikov, sesalcev, robotov … skratka vse, kar poganja elektrika.

IFO vsako leto obišče skoraj 200 tisoč obiskovalcev in k sreči so številke obetajoče tudi za prihodnost. Na žalost se sejemski dogodki čedalje bolj umikajo na strano, zato so zanimivi in dobro obiskani sejmi prava paša za oči. Če so avtomobilski sejmi v Evropi skorajda usahnili (še največji avtomobilski sejem na svetu IAA je sedaj na nivoju slovenskih sejmov – in prestavljen iz Frankfurta v München), je sila navdušujoče, da v svetu elektronike še vedno dajejo poudarek na človeškem stiku.

IFA bo zaprla svoja vrata 5. septembra, obiskovalci pa si lahko oči napasejo med 10. in 18. uro.

Boštjan Praprotnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button