NoviceTehnika

IFA 2020

IFA v Berlinu vsako leto postreže z vrsto novosti. Pravzaprav gre za enega najpomembnejših sejmom (zabavne) elektronike v Evropi. A letos tudi IFA ni ubežala kalvariji, ki jo povzroča novodobni virus covid-19. In čemu smo bili priča letos?

Še lansko leto, se je na ogromnih sejemskih prostorih zvrstilo preko 1800 razstavljavcev. Leto 2020 pa bo zapisano s črkami, kjer je bilo razstavljavcev zgolj za ped. V najnovejši izvedbi smo bili priča predvsem izjemnim ukrepom in upoštevanju predpisov (obvezna uporaba maske in razkuževanje rok), sejemski del pa so predstavljale (video) konference najpogumnejših.

Svoje proizvode so predstavili: Qualcomm, LG, TCL, Huawei, Haier, Schneider, Beurer, Miele, Hyudai, Honor, Realme, Neato Robotics, Satisfyer, Tuya … Težko bi dejali, da je kdorkoli prišel na plano z zares udarnimi produkti, so pa na primer pri TCL-ju predstavili tablični računalnik, ki se osvetljuje z dnevno svetlobo, Honor se je pohvalil z dvema zanimivima urama, Realme pa je zbranim ponudil širok nabor njihovih najnovejših mobilnih telefonov.

Seveda se na letošnji IFI ni trlo obiskovalcev (le-teh jih je bilo v preteklih letih preko 100.000), saj se je na trenutke zdelo, da je želja tako organizatorjev kot obiskovalcev, da ostane IFA predvsem v zavesti vseh. Vsekakor je potrebno pohvaliti trud in angažma organizatorja, ki je bil kljub neugodnim časom pripravljen izpeljati izjemno zahteven projekt. Naj bo takšno stanje le prehodno in naj se krepi up, da bo prihodnje leto zopet vse po starem!

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button