NoviceTehnika

Huawei predstavil inovacije na področju pametnih ur

Podjetje Huawei je na predstavitvenem dogodku v Dubaju prikazalo inovativne nosljive naprave in naprave za pametno pisarno, med drugim pametni uri Huawei Watch Fit 3 in Watch 4 Pro Space Edition, prenovljen in nadgrajen prenosni računalnik Huawei MateBook X Pro ter prvi tablični računalnik z najnovejšim zaslonom PaperMatte, Huawei MatePad 11.5 S.

Tokratni dogodek je za Huawei izrednega pomena, saj so po daljšem času spet organizirali srečanje z mednarodno udeležbo, na katerem so predstavili toliko novih in nadvse inovativnih naprav. Ker potrošniki ne iščejo več samo naprav, so predstavili grafično aplikacijo GoPaint in prikazali dosežke na področju mobilne fotografije, ki so plod pobude Huawei Xmage.

Huawei Watch Fit 3: popolna fuzija mode, športa in tehnologij

Slogan »Fashion Forward« lepo odraža bistvo pametnih ur in utrjuje položaj podjetja Huawei kot največjega inovatorja na trgu. Povsem nova Huawei Watch Fit 3 ob podedovani klasični pravokotni obliki predhodnic, uvaja nove materiale in postopke izdelave, izboljšane načine interakcije z napravo ter razširjen nabor paščkov. 4,6-centimetrski (1,82-palčni) in izjemno velik plavajoči zaslon visoke razločljivosti ob elegantni teksturi ohišja iz aluminijeve zlitine tako prinašata popolnoma novo vizualno izkušnjo. Z debelino 9,9 milimetra in težo 26 gramov pa je Huawei Watch Fit 3 najtanjša in najlažja pametna ura družine Huawei Watch Fit doslej.

Pametna ura Huawei Watch Fit 3 je zmogljiv osebni trener na zapestju. Aplikacija Ohranite kondicijo (Stay Fit), ki po novem deluje v 50 državah sveta, je pridobila funkcijo prehranske analize, ki na znanstvenih načelih pomaga vzpostaviti ravnovesje med prehrano in telesno vadbo ter doseči bolj zdravo izgubo telesne teže. Predstavlja tudi prvenec na področju pametnih športnih priporočil, saj na podlagi navad, vremenskih razmer in obročev aktivnosti priporoča trajanje in vrsto priporočljive telesne vadbe. S tem ura uporabnika aktivno spodbuja, da ohranja zdrave življenjske navade.

Huawei je izboljšal zdravstvene funkcije. Ura po zaslugi tehnologije analize spanja TruSleep 4.0 zajema popolnejši nabor fizioloških kazalnikov ter na podlagi izboljšanega sistema ocenjevanja spanja ponudi podrobnejšo razlago vzorcev in priporočil za izboljšanje kakovosti spanja. Poleg tega nova funkcija ozaveščanja o dihanju omogoča, da spimo mirneje. Huawei Watch Fit 3 je opremljena z nadgrajeno tehnologijo TruSeen 5.5, ki za 30 odstotkov1 stabilnejše spremlja srčni utrip in ponudi meritev nasičenosti kisika v krvi (SpO2) že v 25 sekundah.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Oblikovno zasnovo pametne ure Huawei Watch 4 Pro Space Edition so navdihnili dosežki človeštva med raziskovanjem vesolja. Bistveni estetski poudarek je prikaz izpušne šobe raketnega motorja švedskega pionirja in izumitelja Gustafa de Lavala z rdečimi poudarki na delih lunete iz nanokristalne keramike in na ekskluzivni digitalni številčnici.

Zmogljiva pametna ura nudi še izboljšane funkcije spremljanja zdravja in beleženja športov. Poleg natančnejšega spremljanja fizioloških zdravstvenih podatkov je na voljo nadgrajena funkcija oblikovanja zdravstvenega poročila Health Overview 2.0, ki na podlagi podatkov o zdravju in analize zdravstvenih trendov v 60 sekundah postreže s številnimi zdravstvenimi kazalniki na enem mestu.

Huawei MateBook X Pro in MatePad 11.5 S

Najnovejši prenosni računalnik Huawei MateBook X Pro je tako podedoval tehnološke inovacije, estetiko in inteligentno izkušnjo uporabe, ob sočasnem tehničnem preboju, po zaslugi katerega je hkrati lahek in zmogljiv. Kljub vgradnji vrhunskega procesorja Intel Core Ultra 9, tehta samo 980 gramov in je debel 13,5 milimetra.

Po lanski predstavitvi prve generacije 29,2-centimetrskega (11,5-palčnega) tabličnega računalnika MatePad z zaslonom PaperMatte in prvega prilagodljivega s 33,5 centimetrskim (13,2 palčnim) zaslonom OLED, je Huawei tokrat presenetil s povsem novo generacijo inovativne zaslonske tehnologije PaperMatte. Ob ohranitvi razmerja stranic 3:2, 144-herčnem osveževanju in razločljivosti 2,8K2, ta zmanjšuje odbojnost površine pod dvema odstotkoma in odpravlja 99 odstotkov3 vseh svetlobnih motenj. S tem prinaša popolno čitljivost tako v močno osvetljenih prostorih kot med uporabo na prostem.

Na predstavitvenem dogodku so bili poleg omenjenih inovativnih naprav predstavljeni tudi brezžične slušalke FreeBuds 6i z izboljšanim odpravljanjem šumov, prenosni računalnik Huawei Matebook 14 z zaslonom OLED razločljivosti 2,8K ter pametna ura Watch GT 4 premera 41 milimetrov v zeleni barvi.

Cene in razpoložljivost v Sloveniji

Pametna ura Huawei Watch Fit 3 bo na voljo v več različicah paščkov od 20. maja po priporočeni ceni 169 evrov. Huawei Watch 4 Pro Space Edition in Watch GT 4 41 mm v zeleni barvi pa že od 13. maja. Prva po ceni 699 evrov in druga za 279 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Huawei

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button