NoviceTehnika

Huawei na sejmu MWC 2024 predstavlja tehnologije za prilagojen življenjski slog

Huawei je na svetovnem mobilnem kongresu MWC 2024 predstavil vrsto vrhunskih, modnih in tehnološko naprednih naprav, med katerimi so izstopali vodilni pametni telefon Mate 60 RS Ultimate Design, brezžične slušalke FreeClip in pametne ure serije Watch GT 4.

Razstavni prostor podjetja Huawei je bil razdeljen po tematikah blagovne znamke »Ultimate Design«, povezovanja tehnologije in mode preko vizije »Fashion Forward«, mobilne fotografije XMAGE, ustvarjanja lepote ter gibanja in zdravja, z rdečo nitjo vnašanja novih tehnologij v vsakdanje življenje in obogatitev izkušenj uporabe. Obenem so ponovno poudarili, da bo Huawei nadaljeval z vlaganji v tehnološke inovacije in prizadevanji za napredek ter oblikovanjem bogatih in prilagojenih življenjskih slogov za potrošnike po vsem svetu.

Lani je podjetju Huawei Consumer Business Group (CBG) z zanimivim naborom modnih in tehnološko naprednih izdelkov uspelo doseči preboj na svetovnih trgih visokokakovostnih nosljivih in zvočnih naprav, tabličnih računalnikov, osebnih računalnikov ter pametnih telefonov. Le te je Huawei potrošnikom prikazal na predstavitvenih dogodkih v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, Latinski Ameriki ter Azijsko-Pacifiški regiji, kar dokazuje zavezanost podjetja k povečanju globalne prisotnosti.

Med novostmi izstopajo pametni telefoni serije Huawei Mate 60 in prepogljivi Mate X5, s katerimi je Huawei postal pomemben igralec na trgu izdelkov višjega cenovnega razreda, ter popolnoma nova blagovna znamka »Ultimate Design« s tehnološko naprednimi napravami prepoznavne estetike. Rezultati pričakovano niso izostali. Glede na najnovejše poročilo družbe Counterpoint Research je Huawei lani pridobil 5 odstotkov tržnega deleža na globalnem trgu pametnih telefonov višjega cenovnega razreda in se tako uvrstil na tretje mesto med vsemi blagovnimi znamkami. Obenem so lani pošiljke pametnih nosljivih naprav presegle 150 milijonov, aplikacija Zdravje (Huawei Health) je zabeležila 450 milijonov uporabnikov in po dobrem desetletju od predstavitve prvega, so dobavili že več kot 100 milijonov tabličnih računalnikov.

Z vizijo »Fashion Forward«, katere cilj so trendovski in zdravi življenjski slogi, je Huawei na sejmu MWC 2024 požel navdušenje obiskovalcev, ki so prepoznali pomen v modo usmerjenega oblikovanja tehnoloških naprav z uporabo vrhunskih materialov, edinstvenega oblikovalskega jezika in naprednih proizvodnih tehnik. Pri razvoju pametnega telefona Huawei Mate 60 RS Ultimate Design so na primer v postopek zgoščevanja rdeče keramike prvič dodali redke zemeljske elemente. Da bi na koncu dobili živahno rdeče ohišje, je bila potrebna kalcinacija pri 1400 stopinjah Celzija in 50 dodatnih postopkov v 60-dnevnem proizvodnem obdobju. Hkrati sta veliki pozornosti poželi še pametna ura Huawei Watch Ultimate z ohišjem iz zlitine na osnovi cirkonija in pozlato iz 18-karatnega zlata ter brezžične slušalke Huawei FreeClip, prve s popolnoma novo C-bridge zasnovo. Inovativna zasnova je trpežna in stabilna ter nudi poponoma novo izkušnjo nošenja, medtem ko daje ušesnim čepkom izviren videz in občutek nošenja.

Rudi Leskovec
foto: Huawei

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button