NoviceTehnika

Huawei na MWC: Tehnologije za zeleno prihodnost

Umetna inteligenca prinaša nove prednosti in priložnosti.

Te dni v Barceloni poteka Mobile World Congress (MWC) – največji dogodek na področju mobilne tehnologije, kjer sodeluje tudi Huawei, ki je predstavil svojo vizijo inovativnih in zelenih rešitev za inteligenten svet.

Huawei se na MWC srečuje z operaterji, industrijskimi partnerji in drugimi ključnimi deležniki z vsega sveta, z namenom predstavitve poslovnega načrta »GUIDE to the Intelligent World«. Skupaj razpravljajo, kako s poslovnim načrtom GUIDE postaviti temelje za 5.5G in graditi na uspehu 5G za še večjo blaginjo v inteligentnem svetu.

Na »Huawei Green ICT Summit« je imel osrednji nagovor Peng Song, predsednik strategije in trženja IKT pri Huaweiu. Poudaril je, da umetna inteligenca prinaša nove prednosti in priložnosti, hkrati pa zaradi večje pasovne širine in povečane računalniške moči zahteva tudi boljšo infrastrukturo IKT, kar vodi do hitrega povečanja porabe energije omrežja.

Huawei na področju energetske učinkovitosti zagovarja izboljšanje energetske učinkovitosti omrežja tudi na zmanjšanju absolutne porabe energije. V scenarijih majhne obremenitve je mogoče uporabiti tehnologijo večdimenzionalne zaustavitve, ki omogoča inteligentno zaustavitev v različnih dimenzijah, kot so frekvenca, čas, kanal in moč. Medtem se lahko v scenarijih ultra lahke obremenitve oprema preklopi v način globokega mirovanja.

Na področju obnovljive energije podjetje poziva k razširitvi fokusa, od obsega uporabe zelene energije do učinkovite rabe obnovljive energije. Peng je poudaril, da Huawei posodablja svoje zelene rešitve v skladu s svojim prepričanjem o potencialu treh prej omenjenih področij in je lansiral rešitev Huawei Green 1-2-3.  Znotraj te rešitve se 1 nanaša na en indeks za gradnjo zelenega omrežja; 2 na osredotočenost na dva scenarija: visoko energetsko učinkovitost in izjemno nizko porabo energije; in 3 se nanaša na sistematično triplastno rešitev, ki zajema mesta, omrežja in operacije. Peng je svoj govor zaključil s poudarkom Huaweieve pripravljenosti za sodelovanje z operaterji po vsem svetu, da bi dosegli ravnotežje med zelenim razvojem in razvojem, da bi pospešili zeleni razvoj IKT.

5G odpira vrata v inteligentni svet

Na Huaweievem forumu je Li Peng, Huaweiev predsednik Carrier BG, poudaril, da bo preskok na 5,5G ključni mejnik na poti v inteligentnejši svet. Li je poudaril, da mora industrija sodelovati, da se hitreje premakne proti ultraširokopasovnemu, zelenemu in inteligentnemu svetu, in da bi Huaweiev poslovni načrt GUIDE lahko pomagal postaviti temelje za ta pomemben dosežek.

Tehnologije, kot so 5G, umetna inteligenca in računalništvo v oblaku, spodbujajo industrijsko digitalizacijo ter prinašajo nove strateške priložnosti. Do konca leta 2022 je bilo uvedenih že več kot 230 komercialnih omrežij 5G, ki podpirajo več kot milijardo uporabnikov 5G in množico naprav 5G.

Na področju naprav Huawei predstavlja svojo novo serijo HUAWEI Mate 50, HUAWEI WATCH Buds in HUAWEI WATCH GT Cyber, ki prihajajo polne novih inovacij na področjih, kot so mobilno fotografiranje, fitnes in zdravje ter pametna pisarna. Med MWC 2023 je Huawei predstavil tudi tri inovativne rešitve — Huawei FTTR OptiXstar F30, prvi komercialni 50G PON v industriji, in Huawei OptiX Alps-WDM, rešitve, zasnovane za povsem optična domača, ultraširokopasovni dostop in povsem optična metro omrežja.

Rudi Leskovec
foto: Huawei

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button