TehnikaTesti

Huawei Honor 5X

Dober 'dil'.

Ljudje si vse manj želimo bili v povprečju. Gaussova krivulja ima čedalje manjši pomen, vsaj na področju mobilne telefonije. Zakaj tako mislim? Veste telefoni se najbolj prodajajo? Tisti najdražji in tisti ta cenejši. Srednja cena mobilnega telefona le redko ustreza kupcu, saj za nekaj več odštetega denarja dobi hud telefon o katerem govorijo še njegovi prijatelji, za malo manj pa povsem uporabnega mobilca, ki ni nič slabši od tistih z nekaj višjo ceno.

Telefon z zgornje slike stane v prosti prodaji nekaj več kot 200 evrov. Bi mu jih pripisali več? Jaz bi mu jih, saj je dobro narejen, odet v modno belo barvo in zadaj obdan s kovino. Zgleda všečno in kvalitetno. Ima 5,5-palčen zaslon z resolucijo 1080×1920 pikslov, na zadnji strani se nahaja čitalec prstnega odtisa za lažje odklepanje zaslona. To je šele začetek. Nudi še zmogljivo baterijo s 3000 mAh, kamero s 13 MP ter LED bliskavico zadaj in 5 MP kamero spredaj. Ravno prav za hiter ‘selfi’. Povrhu pa telefon ne tehta dosti, le 158 gramov.


Čeprav naštevam le tehnične podatke, moram telefon kar pohvaliti, saj se dobro odreže tudi v praksi. Fotoaparat je zelo hiter in v trenutku posname fotografijo. Podmeni fotoaparata omogoča skoraj profesionalne nastavitve za zajem najboljše možne fotografije. Vnaprej nastavljeni programi so Dobra hrana, v katerem se zaslonka fokusira na zapečeni kos mesa, Panorama in Lepota, s katerim prikrijemo še tako veliko akno.

Življenjska doba baterije je zdaj skoraj bolj pomembna kot življenje uporabnika. Na srečo zaradi velike kapacitete baterije, Honor 5X prebrodi cel dan, ali še malenkost več, če nismo ravno uporabniki sleherne obstoječe aplikacije sveta. V primeru, da želimo ekstra ‘šparati’ pa je na voljo ‘eko’ funkcija, ki omogoča le klice in sporočila. S tem se podaljša doba baterije Honorja 5X na 76 ur.


Seveda brez opazk ne gre. Osebno mi čitalec prstnega odtisna na zadku ni najbolj po godu, saj je telefon znova in znova potrebno privzdigniti za odklep, če je le ta položen. Pogrešal sem gumb za hitri dostop do fotoaparata na boku telefona.

Občasno mu je zmanjkalo delovnega polnilnika in ob zahtevni uporabi je postal malenkost topel. Neglede na vse, pa se 5X dobro znajde kot poslovni ali kot zasebni telefon, ki je po vrhu še dostopen. Sem omenil, da ima prostor za dve SIM kartici in da je na voljo tudi v zlati barvi?

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button